Concert harmonie en fanfare in Overloon

Overloon | Harmonie Semper Unitas uit Sambeek en Fanfare Vriendenkring uit Overloon geven op zaterdag 21 april een gezamenlijk concert in De Pit in Overloon.

In totaal gaan zo'n 150 muzikanten musiceren en het publiek laten genieten van de meest uiteenlopende blaasmuziek. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Geert Mooren. Het concert wordt geopend door een gezamenlijk optreden van de hoornsecties van Semper Unitas en Fanfare Vriendenkring.

Zij spelen het Tcherepnin Horn Quartet La chasse, gecomponeerd door Nikolai Tcherepnin. Het concert heeft een afwisselend programma. Vriendenkring speelt onder meer Gealforce van Peter Graham en het Hummels get the Rockets.

Solist is Ruwan Emonts op xylofoon en hij speelt het bekende Czardaz. Semper Unitas start met een paso doble en soliste Julia Koenen speelt op trompet American Jazz Suite.

Met klassieke muziek en een Armeense dans vullen de dames en heren uit Sambeek de rest van hun programma. Beide orkesten sluiten af met een traditionele mars.

Het concert van beide muziekgezelschappen begint om 20.00 uur en toegang is gratis.