Extern bureau voor Roekenbosch

BLITTERSWIJCK | Een extern bureau gaat aan de slag met de toekomst van vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck. Begin dit jaar besloot het college om met alle betrokken partijen – die vaak tegengestelde belangen hebben - samen aan tafel te gaan in de hoop tot een oplossing te komen.

Omdat het een complexe situatie is, heeft de gemeente ervoor gekozen een gespecialiseerd bureau in de arm te nemen. In eerste instantie is hiervoor een budget van 49.000 euro vrijgemaakt. Dit bedrag kan nog verder oplopen als het onderzoek meer tijd gaat vergen.

Het college wil de impasse doorbreken door met alle partijen in gesprek te gaan. Van medio 2016 tot november 2017 was er een asielzoekerscentrum gevestigd. De gemeente en Het Roekenbosch hadden met het COA een vijfjarig contract afgesloten. Vanwege de sterke dalende migranteninstroom werd het azc voortijdig gesloten. Daardoor komt ook de hoognodige renovatie van het park onder druk te staan. De inkomsten van het COA zouden geïnvesteerd worden in een vernieuwd park.

Bijna gelijktijdig met het geplande vertrek van het azc in 2021 was ook de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, waar Het Roekenbosch midden in ligt, klaar. De komende jaren is het een grote bouwput in de omgeving. De overbrugging met een tijdelijk azc was dan ook uiterst welkom.

Het doel is te komen tot een gedragen oplossing voor alle partijen. Het ingehuurde bureau heeft niet alleen kennis en ervaring met de recreatiebranche en ruimtelijke ordening, maar moet vooral alle betrokken partijen met uiteenlopende belangen op één lijn zien te krijgen.