Overvolle weken voor voetbalclubs

HOLTHEES/MERSELO | De clubs in de vierde en vijfde klasse zitten tot eind mei met een overladen voetbalprogramma. Door de grillige winter zijn veel duels afgelast. Ze spelen nu vaak twee keer per week, op donderdag en zondag.

Als verenigingen niet over een geschikt verlicht speelveld beschikken, dan beginnen de avondduels al om 18.30 uur. De trainers John Klaassens (Holthees) en Marcel Peters (Merselo) troffen elkaar donderdagavond in Holthees. Omdat het hoofdveld op sportpark De Halt sinds dit seizoen over lichtmasten beschikt, kan er om 20.00 uur worden afgetrapt. "Dit is een veel betere tijd", vindt Marcel Peters. "Vergeet niet dat het allemaal amateurs zijn. Vanwege werk of studie is half zeven veel te vroeg."

Merselo moet binnen twee maanden veertien duels spelen, meer dan een halve competitie. Trainer Peters vindt dat de KNVB niet had moeten vasthouden aan de slotdatum van 27 mei. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. We moeten gewoon langer doorvoetballen. Juni is toch een geschikte maand. Dan heeft nog niemand vakantie." Voor beide trainers is het momenteel behelpen. "Op de trainerscursus leer je periodiseren. Daar komt nu weinig van terecht", zegt Peters. "Op de dinsdagtraining is het vooral herstellen. Om te proberen iedereen fit te houden."

Zijn collega John Klaassens van Holthees heeft minder moeite met het drukke programma. "Op dinsdag trainen we gewoon. Natuurlijk houd ik rekening met de wedstrijd van donderdag. De opkomst is prima. De jongens zijn gedreven. Mij hoor je niet klagen. Het is nu eenmaal niet anders."


Merselo wil niet spelen op 26 april

MERSELO | Merselo wil de uitwedstrijd tegen Montagnards, op donderdag 26 april, verplaatsen naar een andere datum.

Van 25 tot 29 april heeft een vriendengroep uit Merselo al geruime tijd geleden een uitstapje gepland naar Manchester. De meesten zijn speler van de hoofdmacht. "We gaan niet met het tweede of derde elftal naar Montagnards toe", zegt bestuurslid Jan Arts. "We hebben drie alternatieve speeldagen voorgesteld, maar Montagnards werkt niet mee. Daarom hebben we de KNVB ingeschakeld om een nieuwe datum aan te wijzen."


Oostrum: einde aan mooie serie

GFC'33-Oostrum 2-0 (1-0).

GRUBBENVORST | Oostrum verloor donderdag de inhaalwedstrijd in Grubbenvorst tegen runner-up GFC'33 met 2-0 in de vierde klasse E. Ondanks de nederlaag behouden de rood-witten de leidende positie.

De ploeg van trainer Ron Spruit zag een mooie serie abrupt eindigen. Uit de vorige zes duels (vijf keer winst, eenmaal remise) behaalde Oostrum zestien punten. Daarmee namen de rood-witten de koppositie stevig in handen.

Bij de competitieouverture op 24 september won Oostrum thuis nog vrij eenvoudig met 3-1 van GFC'33. De degradant was half februari nog hekkensluiter. Daarna zette GFC'33 de opmars in en klom op naar de subtop.

In de openingsminuten van dit gelijkopgaande duel misten beide teams een dikke kans om op voorsprong te komen. Chris Wilschut werd het eerst gevaarlijk en vlak daarna trof een GFC'er de binnenkant van de paal.

Na de doelpuntloze eerste helft nam GFC'33 vlak na de hervatting via een afstandschot de leiding: 1-0. Oostrum joeg daarna tevergeefs op de 1-1 gelijkmaker. Diep in de blessuretijd viel nog de 2-0.


Leunen wint ook van Meterik

Leunen-Meterik 2-0 (0-0).

Doelpunten: Pim Weijs en Mees Claessens.

LEUNEN | Leunen is door de 2-0 thuiszege op Meterik van donderdagavond een heel eind uit de problemen in de vierde klasse E. De oranje-witten boekten hun derde zege in vier duels.

In de eerste helft werd niet gescoord in de inhaalontmoeting tussen twee clubs die de punten goed konden gebruiken om uit de bedreigde zone te blijven. Na de pauze speelde Leunen feller en al vrij snel nam de thuisploeg de leiding door een treffer van Pim Weijs: 1-0.

Meterik kwam daarna opzetten maar het onverzettelijke Leunen hield stand. Het duel werd vlak voor tijd voor vijf minuten onderbroken vanwege naderend onweer.

In de extra tijd besliste jeugdspeler Mees Claessens het duel. Na goed afjagen veroverde Mees Claessens de bal. Hij omspeelde de Meterik-doelman en schoot de bevrijdende 2-0 binnen.


Rood en penalty breken Sporting

Lottum-Sporting ST 4-0 (1-0).

LOTTUM | Sporting ST leed donderdag in de uitwedstrijd tegen Lottum een 4-0 nederlaag in de vijfde klasse E.

Vlak voor rust nam Lottum de leiding: 1-0. Na de pauze ontstond er tumult bij een omstreden penalty voor Lottum. Er ging buitenspel aan vooraf en bovendien was er geen sprake van een overtreding, in de ogen van Sporting ST. De bal werd vanaf elf meter op de lat geschoten. De arbiter liet de strafschop overnemen omdat spelers van Lottum te vroeg inliepen.

Sporting-captain Kevin Goldschmidt wilde verhaal halen maar hij kreeg de gele kaart. In tweede instantie werd de penalty wel benut: 2-0. Goldschmidt kreeg nogmaals geel, en dus rood, vanwege aanmerkingen. Ook Rick Miltenburg en Michel Kleven werden door de arbiter op geel getrakteerd. Voor rust had Mike Rutten al de gele prent ontvangen.

Daarna was de wedstrijd gelopen en liep Lottum uit naar een 4-0 overwinning.