Merselo-aanvaller Robin van Dijck ontwijkt de tackle van Bram Pingen (Holthees). Foto: Rikus ten Brücke

Merselo pakt derbyzege

Holthees-Merselo 1-2 (1-1).

Doelpunten: 15. Glenn Gielens 0-1; 27. Niels Ingenpas 1-1; 47. Tim Philipsen 1-2. Scheidsrechter: Rosbender (Melick). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Kay Wijenberg (Holthees) en Camiel Kroonen (Merselo).

Holthees: Rijnen; Robin van Es, Pingen, Van Bree en Ingenpas (60. Van de Vin); Leisiwal (30. Cox), Wijenberg, Ser van Es en Coppus (46. Loenen); Stef Janssen en Voermans.

Merselo: Van Soest; Vermunt, Qurishi, Bas Philipsen en Veltrop; Michels, Kroonen (82. Wismans) en Gielens; Hendriks, Tim Philipsen en Van Dijck.

Door Henk Willemssen

HOLTHEES | Merselo won donderdagavond de inhaalwedstrijd op bezoek bij Holthees met 1-2 in de vijfde klasse E. Holthees streed met veel inzet maar de geel-zwarten hadden het beste van het spel en kregen ook de grootste kansen.

Het eerste gevaar ontstond uit een vrije trap van Camiel Kroonen. Via de vingertoppen van Holthees-keeper Marco Rijnen verdween de bal op de paal. Even later nam Merselo toch de leiding. Robin van Dijck brak door maar de goed spelende centrumverdediger Bram Pingen wist ten koste van een corner redding te brengen. De hoekschop van Daan Hendriks werd eerst afgeweerd maar de bal plofte voor de voeten van Glenn Gielens die vanaf 25 meter uithaalde: 0-1.

Holthees werd na 27 minuten voor het eerst gevaarlijk en direct was het raak. Na een corner belandde de bal op links bij Stijn Voermans die een hoge voorzet gaf. De opgekomen linksachter Niels Ingepas stond vrij en hij kopte raak: 1-1. Merselo drong weer aan en Tom Michels strandde op sluitpost Rijnen. Vlak voor rust ontstond een gevaarlijk moment voor Merselo toen Bert Veltrop foutief uitverdedigde. Daardoor kon Roy Coppus op links doorkomen. Hij gaf een goede voorzet op de ingevallen Nico Cox die in riante positie de bal verkeerd raakte waardoor Merselo ontsnapte. Aan de overzijde kopte Merselonaar Ahmad Qurishi na een hoekschop op de lat waardoor de rust met 1-1 inging.

Bij het betreden van het veld voor de tweede helft waren de eerste lichtflitsen al zichtbaar. Arbiter Rosbender waarschuwde dat bij naderend onweer zou affluiten. Al snel nam Merselo weer een voorsprong. Na een scrimmage scoorde Tim Philipsen de 1-2. De derby werd grimmiger en de leidsman trok vlak na elkaar twee gele prenten, voor iedere club een. De onweersflitsen werden heviger en het gerommel in de verte klonk luider. Na 64 minuten staakte Rosbender het duel. "Ik vertrouw het niet. Het onweer komt steeds dichterbij. We gaan allemaal naar binnen toe", beval hij. Op Buienradar was te zien dat de onweersbui aan de overkant van de Maas voorbij trok.

Na een kwartier onderbreking werd het duel hervat. Merselo-spits Tim Philipsen was heel dicht bij zijn tweede treffer. Maar via de binnenkant van de paal sprong de bal terug het veld in waarna een Holthese verdediger kon wegruimen. Camiel Kroonen liet een lastig schot los waarna Marco Rijnen een corner moest prijsgeven. Holthees probeerde richting het eindsignaal nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Verder dan een schuiver van Ser van Es, die net naast ging, kwam de thuisploeg niet. Uiteindelijk pakten de Merselonaren verdiend de volle buit.