Afbeelding
Foto:

Korfbaltrainsters geslaagd voor KT2

Melderslo | In de kantine van SV Melderslo werden aan maar liefst 33 deelnemers van de korfbaltrainerscursus KT2 de bijbehorende certificaten uitgereikt. Eerder opgeleide KT3-trainers namen in september het initiatief om in overleg met het bestuur van hun club een interne KT2-cursus op te starten voor hun jeugdtrainsters. Dit leidde tot twee cursussen bij SV Melderslo, één in Leunen bij Oranje Wit en één in Ooij bij SVO.

Gert Henk Harmsen, KNKV-voorzitter van de DWO, district Zuid reikte, onder grote belangstelling de certificaten uit aan de geslaagden. Hij bedankte de docenten Johnny Vervoort en Henk Deegens, de coördinatoren en de praktijkbegeleiders voor hun inzet en spraak de hoop uit dat het succes van intern opleiden meer clubs doen besluiten een KT2-trainerscursus op te starten.

SV Melderslo en SV Ooy beschikken vanaf nu ieder over elf gecertificeerde jeugdtrainsters, Oranje Wit krijgt er vijf jeugdtrainsters bij, De Peelkorf en SV United ieder twee, en MKV en Astrantia beide één.