Toppers in Rooj is op 21 april 2018.
Toppers in Rooj is op 21 april 2018.

Donderdag

12 april

13:30 uur | Expositie Doerak 500ste Cartoon 100 van de 500 Cartoons die gemaakt zijn door Ted Lenssen voor weekblad Peel en Maas zijn te bewonderen in het Venrays Museum! Ted is bekend van de stripfiguur Doerak, het jochie dat teveel wortels heeft gegeten en ook nog eens hazenoortjes heeft. Een feest van herkenning "o ja, dat was toen...., was ik al vergeten!" Venrays Museum Mgr. Goumansplein 1 Venray.

Zaterdag

14 april

10:00 uur | Dag voor De Verloren Tweelinghelft Op zaterdag 14 april organiseert een team van 6 therapeuten/coaches/alleengeboren tweelingen een bijzondere dag: de Dag voor de Verloren Tweelinghelft. Dit is een speciale dag voor alleengeboren tweelingen en geïnteresseerden, uniek in Nederland, om meer bekendheid en bewustwording te creëren rondom dit bijzondere fenomeen. Een alleengeboren tweeling is iemand die zijn/haar tweelinghelft verloren is in de baarmoeder of rond de geboorte Ontmoetingspunt 't Helder Helderseweg 31 Overloon.

19:00 uur | Jeugdtoneel Crescendo Toneelvereniging Crescendo uit Ysselsteyn brengt in het weekeinde van 14 en 15 april het jeugdtoneelstuk Verfstreken ten tonele, geschreven door regisseur Willem Hoeben. De voorstellingen worden gehouden in De Smelehof in Ysselsteyn. Op zaterdag begint de voorstelling om 19.00 uur en op zondag om 10.30 uur. Kaartverkoop: kaartjes@crescendoysselsteyn.nl. Meer informatie is te vinden op http://www.crescendoysselsteyn.nl/jeugd. Gemeenschapshuis de Smelehof Puttenweg 2 Ysselsteyn.

21:00 uur | Flashbackavond in Witte Hoeve In samenwerking met Stage Crew Events van Roel Kessels zet De Witte Hoeve op zaterdag 14 april een flashbackavond nieuwe stijl op touw.
Met een grote verlichte dansvloer, een mooie lichtshow en optredens van de dj's Twan van Bussel, Leon Aarts en Frans Herben barst het feest, een flashback naar de muziek uit de jaren '80 en '90, die avond om 21.00 uur los. In de voorverkoop kosten de kaarten 10 euro en aan de kassa 12,50 euro. Toegang vanaf 18 jaar. Witte Hoeve Gasstraat 5 Venray.

Zondag

15 april

15:00 uur | Cor nodigt uit! Zondagmiddag 15 april treedt in De Schól in Heide het muzikale gezelschap De Bups & Co op tijdens Cor nodigt uit. Het is Cor & Co gelukt om tien muzikanten aan elkaar te verbinden. Samen zorgen ze voor een mix van swingende wereldse muziek, vrolijke meezingers en tonen die de ziel raken.
Met een afwisselende inzet van accordeon, contrabas, klarinet, slagwerk, schuiftrombone, gitaar en meeslepende zang wordt het een vrolijk, intens en dynamisch concert worden waarbij de gasten ongetwijfeld alles uit de kast halen om de huiskamer te laten bruisen. Cor & Co en de Bups & Co bestaat uit Jack van Els, Nelleke Rijs, Cor van der Cruijsen, Wilco Lucassen, John van Els, Edgar van Kessel, Ton Peeters, Ron Willemse, Ger Ewals en Paul Nelissen. Aanvang 15.00 uur. Huiskamer open 14.00 uur. De entree is vrij. De Schól Heide.

Maandag

16 april

19:30 uur | Lezing over Ooijen-Wanssum De Geschied- en Oudheidkundige Kring Venray e.o. houdt op maandag 16 april vanaf 19.30 uur een lezing in de zaal van Odeon aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray. Deze lezing wordt verzorgd door René Isarin en heeft als titel Ooijen-Wanssum: Parel van de Maasvallei 15.000 jaar landschap en mens. Spreker René Isarin (1965) is geo-archeoloog en adviseert vanuit zijn bedrijf Crevasse Advies al tien jaar initiatiefnemers in de ruimtelijke ontwikkeling. De lezing wordt gevolgd door een busexcursie op zaterdag 21 april naar het betreffende gebied. Wie aan deze excursie wil deelnemen kan zich aanmelden bij Geert Nelissen via e-mail geertnelissen@home.nl. Odeon Hoenderstraat 10-12 Venray.

Woensdag

18 april

19:30 uur | Themabijeenkomst Diabetes en slaapapneu DVN Regio Limburg, werkgebied Venray, houdt op woensdag 18 april een themabijeenkomst met als onderwerp Diabetes en slaapapneu in De Kemphaan in Venray van 19.30 tot 21.30 uur.
Spreker is Rob Steenbergen, regiocoördinator van de Apneu Vereniging Limburg en Peel. Mensen met diabetes type 2 en overgewicht lopen een groter risico op slaapapneu, oftewel OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom). Omdat slaapapneu de bloedglucosewaarde kan verstoren, is het belangrijk om de symptomen met de arts te bespreken.
Informatie en aanmelden voor 16 april bij Elly Keijsers via e-mail elly.keijsers@hetnet.nl of telefoon (0478)512995. Kemphaan Kennedyplein 1 Venray.

Vrijdag

20 april

9:30 uur | Workshop De Natuur als spiegel Tijdens deze workshop gaan we onder andere mediteren en maken we een stiltewandeling op Weverslo onder de bezielende begeleiding van Ingrid van der Beele, coach in bewustwording van Huis Ikben. Er wordt stil gestaan bij het moment. Tegelijkertijd laten we de natuur een spiegel zijn voor ons innerlijk. Wat heeft de spiegel ons te zeggen? Laat je inspireren!" Vooraf aanmelden via: natuur@weverslo.nl Heide Janslust 11 Venray.

13:30 uur | Workshop palletschilderen Op veler verzoek wordt in Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon opnieuw een workshop pallet schilderen gegeven. U kunt uw favoriete afbeelding meebrengen of ter plekke iets moois uitkiezen. Op vrijdag 20 april kunt u hieraan deelnemen van 13.30 tot 17.00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 25,00 excl. pallet (€ 10,00). U kunt zich vooraf aanmelden via email t-helder@ziggo.nl of telefonisch via nummer 0478-641404 / 06-27007511. Ook kunt u een kijkj Ontmoetingspunt 't Helder Helderseweg 31 Overloon.

Zaterdag

21 april

8:30 uur | Busexcursie Ontwikkeling Maaslandschap De komende jaren worden in het gebied tussen de dorpen Ooijen en Wanssum tal van maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren: de Oude Maasarm wordt gereactiveerd, er worden dijken verlegd, een haven uitgebreid en er komen twee hoogwatergeulen. LGOG Kring Venray maakt op zaterdag 21 april een busexcursie die voert langs alle belangrijke plekken van de gebiedsontwikkeling. Deelname € 7,50 Venrays Museum Mgr. Goumansplein 1 Venray.

19:30 uur | Avondwandeling IVN Jeugd- en Jongeren IVN Geijsteren-Venray houdt op zaterdag 21 april een avondwandeling voor jeugd en jongeren van zes tot zestien jaar in de Geijsterse Bossen.
Op deze avontuurlijke avondwandeling nemen gidsen Ruud van Veen en Wim Mommen de deelnemers mee voor een tocht met opdrachten in de schemer. Daarbij gaan ze niet alleen over de gebaande paden, maar soms ook over kleine smalle paadjes, dwars door het bos. Een avondwandeling is anders dan overdag, er zijn andere geluiden, minder kleuren en er heerst een andere sfeer. Aan het einde van de tocht om 21.00 uur schuiven de deelnemers aan bij een kampvuur. De wandeling start om 19.30 uur bij de voormalige voetbalkantine in Geijsteren. Aanmelden kan via info@inv-geysteren-venray.nl en deelname is gratis. Geijsterse bossen.

20:00 uur | Toppers in Rooj De kaartverkoop voor Toppers in Rooj op zaterdag 21 april in Evenementenhal Venray is in volle gang.
De muzikanten van MMSK St. Petrus Banden en de Roojse Hofkapel zijn volop aan het repeteren. De Toppers Ron Barents, Don Mulders en Geert Pelzer bereiden zich momenteel voor op het spektakel en ook de gastartiesten Gert Janssen en Helen Nillesen zijn volop aan het repeteren. Het wordt een grootse show vol glitter en glamour, songfestivalhits en meezingers. De show wordt afgesloten met een afterparty door dj Leon Aarts.
Kijk voor meer informatie en kaarten op www.toppersinrooj.nl.

Zondag

22 april

10:00 uur | Publiekswandeling Op den Buus IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 22 april een publiekswandeling in het gebied op den Buus, de onbekende kant van de Boschhuizerbergen. De wandeling start om 10.00 uur bij de parkeerplaats Boschhuizerbergen, Maasheseweg tegenover afslag Smakt/Holthees. Iedereen kent wel de stuifzanden en jeneverbesstruwelen van de Boschhuizerbergen. Tijdens deze wandeling wordt op zoek gegaan naar de onbekende kant van de Boschhuizerbergen: het gebied op den Buus. Deelname is gratis.

10:00 uur | Jubileum Kemmerekoor Het Kemmerekoor Geijsteren, onder leiding van dirigent Geert Verhallen, bestaat 50 jaar en start het gouden jubileum met het opluisteren van de jubileummis op zondag 22 april om 10.00 uur in de St. Willibrorduskerk in Geijsteren. De muziek tijdens de mis wordt verzorgd door Kemmerekoor Geijsteren, onder leiding van dirigent Geert Verhallen, Judith Weusten (sopraan), Andrea Pieper (1e viool), Elly Brouwers (2e viool), Ela Hendriks-Cabaj (cello) en Martien Maas (piano en orgel). Kerk Geijsteren.

11:00 uur | Spirituele beurs LiKraLi De eerste spirituele beurs van LiKraLi vindt op zondag 22 april vanaf 11.00 uur plaats in De Witte Hoeve in Venray. LiKraLi is een initiatief van Leonie Gerrits die sinds tien jaar actief bezig is om haar droom waar te maken en haar spiritueel centrum meer en meer vorm te geeft volgens de drie pijlers van LiKraLi: Licht, Kracht en Liefde, waarbij spiritualiteit vorm krijgt zoals deze ook bedoeld is. In de ochtend is er een miniklankschalenconcert en 's middags zijn er drie lezingen die voor de bezoekers vrij toegankelijk zijn. In de middag is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een encaustic-workshop. Kijk voor verdere informatie op www.likrali.com. Witte Hoeve Gasstraat 5 Venray.

15:00 uur | Piekeren met Van Leeuwen Zolang er vrienden zijn. Joep van Leeuwen speelt samen met Jan van den Boomen op contrabas en Frank Buers op drums. Zij spelen Nederlandstalige muziek met een verhaal. Zanger Jan van Piekeren wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, al meer dan 16 jaar zijn muzikale wederhelft. Kaarten: €12,50 via info@joepvanleeuwen.com www.vanpiekeren.nl - www.joepvanleeuwen.com Ontmoetingspunt 't Helder Helderseweg 31 Overloon.

Maandag

23 april

14:30 uur | App Aufrecht gehen Aufrecht gehen is een theatrale audiotour op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn, langs 32.000 betonnen kruisen over zeventien hectare grond. Na de succesvolle internationale luistervoorstellingen en het luisterboek presenteert Aufrecht gehen nu de gratis Nederlands- en Duitstalige app. De première van de app is op maandag 23 april om 14.30 en 15.30 uur. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is reserveren voor de première verplicht: info@stichtinglaudio.nl. De app is in 2018 tijdens het Jaar van Verzet gratis beschikbaar.

20:00 uur | Lezing voedselbossen IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 23 april een lezing over voedselbossen als natuurrijke landbouwmethode. De lezing start om 20.00 uur in De Kemphaan in Venray en wordt verzorgd door Wouter van Eck.
Tijdens de lezing geeft Van Eck uitleg over voedselbossen als natuurrijke landbouwmethode aan de hand van inspirerende voorbeelden uit het Voedselbos Ketelbroek bij Groensbeek. Landbouw en natuur lijken elkaar tegenwoordig uit te sluiten. Aanleg van voedselbossen kan helpen deze kloof te overbruggen. Wouter van Eck was campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie en directeur bij Stichting Floron. Nu zet hij zich namens Stichting Voedselbosbouw Nederland in om de kennis over voedselbossen te stimuleren. Kemphaan Kennedyplein 1 Venray.

20:00 uur | Jan Brokken bij Literair Café Venray Adelbertvereniging en Literair Café Venray verwelkomen op maandagavond 23 april Jan Brokken in Anno'54 in Venray. Jan Brokken is journalist, reiziger, schrijver. De avond begint om 20.00 uur en tijdens de pauze verzorgt Boekhandel Roojboek een boekverkoop en signeert Jan Brokken zijn boeken. Anno'54 Venray.

Dinsdag

24 april

20:00 uur | Match on tour Match on tour slaat op dinsdag 24 april van 20.00 tot 22.00 uur zijn tenten op in wijkcentrum 't Schöpke in de wijk Veltum in Venray. Het thema is Ouderen in beweging. Tijdens deze bijeenkomst geeft Venray Beweegt uitleg over diverse onderwerpen die met bewegen in Venray te maken hebben zoals de beweegpas en beweegkaart.
Ook komt een therapeut van gezondheidscentrum Wieënhof voorlichting geven over waarop te letten bij bewegen. Marijn Janssen van fitnesscentrum Any-time komt het fitnessprogramma voor ouderen toelichten. Verder komt iemand van een actieve groep ouderen zijn ervaringen met bewegen vertellen. 't Schöpke Veltumse Kleffen 70b Venray.

Jeugdtoneel Crescendo uit Ysselsteyn, komende zaterdag en zondag.
Dag voor de verloren tweelinghelft op zaterdag 14 april.
Piekeren met Van Leeuwen op zondag 22 april.
Zaterdag 21 april, avontuurlijke IVN-avondwandeling voor jeugd en jongeren.