Afbeelding
Foto:

Team Sunweb verzorgt clinics

Sittard | Als onderdeel van het partnerschap met de provincie Limburg verzorgde de wielerploeg van Team Sunweb een workshop en een clinic in Sittard.

Te gast waren leerlingen van de Sittardse basisschool de Stjadssjool en Limburgse jongeren van de Koraalgroep. Zij gingen in het stadion van Fortuna Sittard in gesprek met de renners, onder wie Mike Teunissen uit Ysselsteyn, waarna er in het Tom Dumoulin Bike Park werd gefietst. De Sittardse Stjadssjool participeert in het landelijke project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), waarbij gezonde voeding en goed bewegingsonderwijs belangrijke thema's zijn. De renners van Sunweb informeerden hun jonge publiek over het belang van de juiste voeding in de sport. De jeugd mocht daarna aan de bak: in het Tom Dumoulin Bike Park werd geoefend op technieken als sprintjes trekken en bochtenwerk. Ook Limburgse jongeren van de Koraalgroep werden ontvangen door de renners van Sunweb. De Koraalgroep werkt voor jeugd met een verstandelijke beperking en/ of gedragsproblemen. Na een korte kennismaking vertrok de groep vanuit het stadion naar het Tom Dumoulin Bike Park voor enkele sportieve activiteiten.


Teunissen elfde

Ysselsteyn | Een aanvallend rijdende Mike Teunissen is zondag als elfde geƫindigd in de zware Franse klassieker Parijs-Roubaix.

De renner uit Ysselsteyn kwam achter de groep met favorieten in een tweede groep over de finish, op 2.30 minuten van de winnaar, de Slowaakse alleskunner Peter Sagan. De regerend wereldkampioen kwam als eerste aan op de wielerpiste van Roubaix nadat hij op 55 kilometer van het einde ten aanval was getrokken. Hij klopte zijn Zwitserse medevluchter Silvan Dillier in een sprint-a-deux. Niki Terpstra finishte een kleine minuut later als derde. Mike Teunissen, die vier jaar geleden Parijs-Roubaix bij de beloften won, ontsnapte kort na de doortocht door het Bos van Wallers met Philippe Gilbert uit het peloton. Het was nog ver en de poging strandde. Teunissen: "de achtervolging kwam snel op gang en we werden bijgehaald'', vertelde de 25-jarige renner van Sunweb zondag voor de camera van de NOS.

"Deze wedstrijd geeft me vertrouwen en ik heb ervan genoten. Maar ik heb ook geleerd dat je, als je als tiende de kasseien opdraait nog te ver naar achteren zit als de kopmannen gaan koersen.", aldus de renner uit Ysselsteyn.