Basisscholen dicht door staking

Venray | Alle basisscholen van de Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV) zijn op vrijdag 13 april gesloten. Het grootste gedeelte van de leerkrachten staakt.

"SPOV ondersteunt de doelstelling van de acties al vanaf de start en dat doen we nu nog steeds", laat Marcel Reulen van SPOV weten. De stichting heeft veertien basisscholen en één speciale basisschool onder haar hoede. De leerkrachten in Limburg en Noord-Brabant staken vrijdag. De leerkrachten uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland staakten al op 14 maart. Volgens het PO-front staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk door het stijgende lerarentekort. Het is volgens hen daarom essentieel dat het kabinet gaat investeren in lerarensalarissen.

Op het gebied van salarissen komt de regering niet tegemoet aan de eis van 900 miljoen euro van het PO-Front. Voor het loon is 270 miljoen euro beschikbaar. Het gat tussen de salarissen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is volgens PO-Front belangrijk. Ook willen ze voorkomen dat de huidige leraren de overstap maken naar het bedrijfsleven.

Inmiddels ligt er een werkdrukakkoord van het PO-front met het kabinet, waardoor elke school er volgend schooljaar een substantieel bedrag bij krijgt voor werkdrukverlichting.