Afbeelding

Zonnige editie Truckrun Horst

Venray | Truckrun Horst werd zondag voor de negentiende maal gehouden voor mensen met een beperking uit Horst aan de Maas, Venray en Venlo en omgeving. Net als voorgaande jaren startte de dag om 09.00 uur met het opstellen van ruim driehonderd trucks op industrieterrein Hoogveld in Horst.

Burgemeester Ina Leppink-Schuitema van de gemeente Horst aan de Maas zette de Truckrun onder een stralend zonnetje rond 12.45 uur in gang. Vanaf dat moment trok de lange stoet door de kerkdorpen in de gemeentes Horst aan Maas en Venray. De deelnemende chauffeurs en hun passagiers werden door vele mensen langs de route enthousiast begroet.

Op Peel en Maas TV was afgelopen week een verslag te zien. Deze uitzending terugkijken kan via het YouTube-kanaal van de lokale tv-zender.

Foto: Simone Swinkels.


Topvrouw Limburg komt niet uit Venray

Venray | De nieuwe Topvrouw Limburg komt niet uit Venray. Marit Brugman, (mede-)eigenaar van Liever Sociaal/DylanHaegens BV en oud-redactielid van Peel en Maas (TV), greep in theaterhotel de Oranjerie in Roermond naast de titel.

Conny Vluggen van Koma KTI uit Roermond werd verkozen tot Topvrouw Limburg 2018. Ze werd donderdagavond door een onafhankelijke jury geprezen om haar visie, innovatiekracht, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten. De derde genomineerde was Peggy van Sebillen, algemeen directeur Zuiderlicht uit Maastricht. De ruim 450 gasten in de Oranjerie mochten op basis van een filmpje en een pitch van de drie kandidaten meestemmen op hun favoriete topvrouw.

Marit Brugman runt samen met haar vriend en zakenpartner Dylan Haegens in Venray een online videoproductiebedrijf, waarbij ze content maakt voor diverse kanalen. Ook speelt ze mee in de bioscoopfilm van de populaire YouTuber. De familiefilm gaat in augustus in première en wordt door Haegens en zijn team gemaakt.

Ze kijkt tevreden terug op de verkiezing. "Ik heb heel veel mooie reacties gekregen die avond, met name op de pitch. Ik vond het heel mooi om die avond ons als bedrijf te kunnen presenteren en te laten zien wat wij doen. Conny is een zeer terechte winnares die hard heeft geknokt om op deze positie te komen."