De werkzaamheden voor speeltuin Gewoon Buiten zijn in gang gezet.
De werkzaamheden voor speeltuin Gewoon Buiten zijn in gang gezet. Foto: Albert Hendriks

Schop in de grond

Overloon | De aanleg van speeltuin Gewoon Buiten van de Stichting Recreatie en Meer is gestart.

Burgemeester Karel van Soest en de initiatiefnemers Renuka van Gaal en Theo Weenink staken zaterdag de schop in de grond in het park van Oorlogsmuseum Overloon waar de speeltuin komt. Gewoon Buiten wordt een gratis toegankelijke speeltuin. De opening van de speeltuin, die in de eerste fase uit circa 20 toestellen bestaat, is begin september. Het is de bedoeling dat de speelattractie in de toekomst uitgebreid wordt met dagbestedingsplaatsen en een kinderboerderij. De afgelopen drie jaar is er heel hard gewerkt om een grote gratis buitenspeeltuin te realiseren in de gemeente Boxmeer. "In heel het land schieten speeltuinen als paddenstoelen uit de grond", meldt een trotse Renuka van Gaal. "Alleen onze speeltuin wordt echt uniek. De speeltuin is namelijk voor iedereen toegankelijk en wordt onderhouden door de dagbesteding."

De stichting is nog wel op zoek naar vrijwilligers voor diverse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het maken van een maandelijkse nieuwsbrief. "Tot slot zijn wij op zoek naar mensen en bedrijven die gebruik willen gaan maken van onze sponsorpakketten. Ton van Raaij van Maay Design heeft er echt iets heel gaafs van gemaakt. Bent u hier ook nieuwsgierig naar, neem dan contact met ons op via info@speeltuinboxmeer.nl", besluit Van Gaal.

Voor meer informatie over de Stichting Recreatie en Meer kijk op www.speeltuinboxmeer.nl.

Voor speeltuin Gewoon Buiten worden vrijwilligers gezocht. Kijk voor meer informatie, ook over sponsormogelijkheden, op de website www.speeltuinboxmeer.nl.