Degradatie volleyballers

Hornerhof/HHC 2-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-15, 25-19, 25-16 en 25-15.

Horn | De volleyballers van ActiveRooy waren in de promotieklasse D kansloos tegen Hornerhof/HHC 2: 4-0. De thuisploeg pakte met de setstanden 25-15, 25-19, 25-16 en 25-15 de zege. Door de nederlaag zijn de Venrayse volleyballers, die afzien van het spelen van promotie-degradatiewedstrijden, officieel gedegradeerd. ActiveRooy komen op zaterdag 14 april voor de laatste keer in actie voor eigen publiek. In sporthal De Wetteling treden de Venrayse volleyballers aan tegen Hajraa 3, aanvang 18.00 uur.

Verlies ActiveRooy

Sittardia-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 19-25, 25-19, 25-21 en 25-22.

Sittard | In de derde divisie B verloren de volleybalsters van ActiveRooy de uitwedstrijd tegen Sittardia: 3-1. De Venrayse ploeg ging uitstekend van start en pakte de eerste set: 19-25. Daarmee was de koek op voor de gasten want de thuisploeg stelde met 25-19, 25-21 en 25-22 orde op zaken. Door de nederlaag blijft ActiveRooy voorlaatste met vijf punten voorsprong op Flamingo's'56 2. De volleybalsters van ActiveRooy spelen op zaterdag 14 april hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. In sporthal De Wetteling is om 18.00 uur VC Polaris de tegenstander.

Kostbaar puntverlies Set Up

Set Up-Apollo Mill 3-2. Setstanden: 25-12, 17-25, 25-21, 20-25 en 15-11.

Meerlo | In de strijd om de titel in de eerste klasse E leden de volleybalsters van Set Up gevoelig puntverlies in de thuiswedstrijd tegen Apollo Mill: 3-2. Tegen de nummer vier van de ranglijst begon Set Up uitstekend. In de eerste set was er een goede servicedruk en daar had Apollo Mill niets tegenin te brengen. Via 12-5, 17-12 en 21-12 werd de set dan ook duidelijk gewonnen met 25-12.

In de tweede set begonnen de Meerlose volleybalsters slecht. Na een snelle 0-5 achterstand bleven ze achter de feiten aanlopen en via 7-13 en 15-21 werd de set kansloos verloren: 17-25. In de derde set zag Set Up de gasten twee keer terugkomen tot 4-4 en 17-17, maar wist uiteindelijk het karwei vrij simpel te klaren: 25-21. In de vierde set begon de thuisploeg sterk (5-1), gaf de voorsprong echter gemakkelijk weg en leed via de tussenstanden 10-10 en 13-17 opnieuw setverlies: 20-25.

In de vijfde en beslissende set was Set Up een maatje te groot voor Apollo en pakte via 7-3, 10-4 en 13-9 de winst: 15-11. Met nog twee duels voor de boeg staat Set Up nu een puntje achter koploper Somas/Activia 4.

Op zaterdag 14 april staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Om 19.00 uur is Hovoc 2 de tegenstander in sporthal 't Brugeind in Meerlo.

Nipte zege handbalsters

Manual-Vespo 18-17 (6-9). Doelpunten Manual: Ankie Billekens en Joy Jakobs (beiden 6x), Guusje Wessel (2x), Manon Hazekamp, Jonna Kessels, Loes van Dijk en Jantine Rongen.

Venray | De handbalsters van Manual behaalden op de slotdag in de tweede klasse een nipte 18-17 zege in de thuiswedstrijd tegen Vespo. In sporthal De Weert wilde Manual als debutant het seizoen waardig afsluiten. In de eerste helft ging het duel lange tijd gelijk op, waarin Manual wel snelle aanvallen had maar ook regelmatig onnodig balverlies leed. De gasten profiteerden hier optimaal van en hadden bij de rust een voorsprong van drie treffers: 6-9.

Na de rust boog de thuisploeg, met name door uitstekend keeperswerk van Tessa Vorstenbos die drie strafworpen stopte, de achterstand om in een verdiende overwinning. Als nieuwkomer in de tweede klasse kan het team van coach Twan Rongen terugkijken op een prima seizoen.

Manual eindigde op een gedeelde derde plaats met 25 punten uit twintig duels.

Kampioenen Manual sluiten af met zege

Tremeg-Manual 30-36 (13-14). Doelpunten Manual: Martijn Schutte en Bennie Beekers (beiden 7x), Jan Vorstenbos, Bryan van Kol en Joep Weijers (allen 4x), Maarten Lucassen en Kingsley Lamptey (beiden 3x), Mel Aelmans, Noud Janssen, Peter van der Eijk en Driek Gabriels.

Gemert | De handballers van Manual, kampioen in de tweede klasse, sloten het seizoen af met een zege in de uitwedstrijd tegen Tremeg: 30-36. In de eerste minuten liep de machine van Manual nog niet op volle toeren. Na twee weken rust en een goed kampioensfeest moesten de heren even met beide benen op de grond komen. Na vijftien minuten spelen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Een bijzonder fraai doelpunt van Bryan van Kol, na een assist van Martijn Schutte, betekende het keerpunt. De gasten herpakten zich en gingen met een minieme voorsprong (13-14) de rust in.

Na de thee bleven de gasten scoren, maar wisten zich ook geen raad met de topscorer van Tremeg die veelvuldig doel trof. In een hectische slotfase trok Manual een kleine voorsprong over de streep en sloot het seizoen als kampioen winnend af. Het betekende tevens het afscheid van keeper Ronald de Haan en speler Peter van Eijk die hun laatste wedstrijd speelden.