JBC Venray 80 kampioen

Venray | Het team JBC Venray 80 1, bestaande uit Eef Zeelen, Johan van Maris, Jos Janssen, Edgar Ikkert, Harm Kleuskens en Anton Biemans, is kampioen geworden in de vijfde divisie NPC (Nationale petanque competitie).

Het team won in Sint Oedenrode met 7-1 van Cloeck en Moedigh. Het team, vorig jaar gepromoveerd van de zesde naar de vijfde divisie promoveert nu naar de vierde divisie van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond). Team Piëlboulers 1 uit Ysselsteyn speelde met 4-4 gelijk tegen Wij Liggen 3 uit Schijndel en eindigde op de tweede plaats in de zesde divisie. Team JBC Venray 80 2 won de laatste wedstrijd met 8-0 tegen Boule de Boeuf 6 uit Oss en eindigde op de derde plaats in de zesde divisie.

Op de foto het trotse winnende team JBC Venray 1. Foto Jan Derikx.

Poels aan start Amstel Gold Race

Blitterswijck | Wielrenner Wout Poels verschijnt komende zondag aan de start van Amstel Gold Race. De renner uit Blitterswijck is voldoende hersteld van zijn sleutelbeenbreuk.

Sinds zijn valpartij in etappekoers Parijs-Nice kwam Poels niet meer in actie. De Nederlander kwam hard ten val in een afdaling. "Ik ben blij te kunnen zeggen dat het goed gaat'', aldus Poels op Twitter. "En dat ik kan zeggen dat ik definitief start in de Amstel Gold Race."

Poels verschijnt aan de start samen met ploeggenoten Vasil Kiryienka, Lukas Wisniowski, Sergio Henao, Michal Golas, Tao Geoghegan Hart en Michal Kwiatkowski. Ook Mike Teunissen verschijnt aan de start van de Amstel Gold Race. De wielrenner uit Ysselsteyn vervangt bij Team Sunweb Lennard Kämna.