Afbeelding
Foto:

Vierde plaats Joey van der Zanden

Den Hout | Afgelopen weekend kwamen enkele regionale motorcrossers in actie tijdens de MON-wedstrijd in het Brabantse Den Hout.

Het beste resultaat was voor Joey van der Zanden (Wanssum) met een vierde plaats bij de MX 2 senioren. Vlak achter Van der Zanden eindigde Juup Tax (Wanssum) op een vijfde plaats. In de klasse MX open nationalen was er een zevende plaats voor Jules Deenen (Wanssum). Jop Koopmans (Holthees) miste net een top 10 klassering met een elfde plaats. Aankomend weekend staat er een wedstrijd op het programma in Lottum. Hier gaan op zaterdag de regionale jeugdrijders de strijd aan met Belgische en Duitse leeftijdgenoten in het kader van de BeNeDu-cup. Bij de 85cc grote wielen staat Kimberly van der Aa (Leunen) aan de start. Vele ogen zullen vooral gericht zijn op MX2-jeugd waar diverse jeugdmotorcrossers uit de regio aan de start staan. Het jeugdprogramma wordt aangevuld met de natte zuiger klasse en een vrije klasse. In de vrije klasse zal er een prijzenpot zijn voor de beste trainingsbewijshouders. Op zondag komen de MX 2 junioren, MX open junioren, MX open senioren, MX open nationalen MX 2 inters/MX open inters en de quads nationalen/inters aan de start.

Uitslagen:

Den Hout (MON): MX open inters: 16. Bart Pijpers (Wanssum)

MX open nationalen: 7. Jules Deenen (Wanssum). 11. Jop Koopmans (Holthees). 28. Koen Heldens (Castenray). 35. Maik Hubers (Venray). 40. Erik Weerts (Overloon)

MX open senioren: 40. Koen Pijpers (Wanssum). 42. Mark van de Ven (Ysselsteyn)

MX 2 senioren: 4. Joey van der Zanden (Wanssum). 5. Juup Tax (Wanssum). 17. Nick van Loon (Meerlo).

Foto: Joey van der Zanden. Foto: Maycel de Bruijn.


Zege Red Stars: 9-1

Venray | De tafeltennissers van Red Stars behaalden zaterdag in de eerste divisie B een klinkende zege op Vriendenschaar: 9-1.

Kas van Oost begon uitstekend tegen Van der Heijden en sleepte het eerste punt in de wacht. Frank van der Vleuten klopte in een spannende tweede partij Verzyl van de formatie uit Gouda: 2-0. In een lange derde partij won Ronald Bogaard van de grillige Groeneveld, waarna het dubbel Van der Vleuten/Van Oost ook de punten in Venray hield. Hierna verloor Van der Vleuten zijn enige partij van de avond tegen Van der Heijden: 4-1. Vanaf dat moment speelden de Venrayse tafeltennissers heel alert en liepen uit naar een ruime winst. Met nog twee duels voor de boeg deelt Red Stars met 47 punten de koppositie met Pecos en VVV.