Gilissen krijgt gelijk van rechter

Oostrum | De rechter van de rechtbank Limburg oordeelde dinsdag dat de burgemeester Hans Gilissen van Venray mocht besluiten dat de in-en uitgang van tbs-kliniek de Rooyse Wissel niet geblokkeerd mag worden tijdens de demonstratie van de vereniging Bond van Wetsovertreders.

De vereniging Bond van Wetsovertreders wil op 23 maart, 13 april, 20 april en 18 mei tussen 12.00 en 13.00 uur demonstreren bij de tbs-kliniek. De vereniging wil daarbij de in- en uitgang van de kliniek blokkeren door middel van het vormen van een menselijke keten van 35 personen. Er worden bij de demonstratie 450 deelnemers verwacht. Het doel van de demonstratie is met de kliniek in gesprek te komen over diverse misstanden die door de leden van de vereniging zijn gemeld.

Gilissen heeft op zichzelf geen problemen met de aangekondigde demonstraties, maar hij heeft om veiligheidsredenen verboden de in- en uitgang te blokkeren. De vereniging was het niet eens met deze beperking. De voorzieningenrechter is van oordeel dat deze beperking niet van invloed is op de boodschap van de vereniging.

De voorzieningenrechter vindt het daarbij belangrijk dat in het geval van een calamiteit de doorgang van de kliniek altijd open is.


Open dag zorgboerderij de Hofsteeg Oirlo

Oirlo | Zorgboerderij de Hofsteeg houdt op zaterdag 14 april haar open dag. Tijdens het open huis krijgen de bezoekers een indruk van de sfeer en de activiteiten die de bezoekers van de zorgboerderij aangeboden worden.

Dit jaar is het al weer 10 jaar geleden dat zorgboerderij de Hofsteeg haar deuren opende. Bij de Hofsteeg wordt dagbesteding geboden aan ouderen, mensen met dementie of niet aangeboren hersenletsel. De Hofsteeg wil de bezoekers een plaats bieden waar de gasten zich thuis kunnen voelen en waar rekening wordt gehouden met ieders (on-)mogelijkheden. Een plaats waar huiselijkheid, sfeer en kleinschaligheid de basis vormen. Het samen verzorgen van de warme maaltijd is een dagelijks terugkerende activiteit. Op de zorgboerderij zijn altijd professionele zorgmedewerkers aanwezig.

Tijdens de open dag is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de bloeiende kersenboomgaard. Het is ongeveer vanaf half juni mogelijk om kersen te kopen uit het kersenautomaat. Tijdens de open dag kunnen belangstellenden onder het genot van een kopje koffie of thee sfeerproeven op de zorgboerderij. Zaterdag 14 april houdt de zorgboerderij open huis, van 11.00-16.00 uur.

Iedereen die interesse heeft, is van harte welkom op zorgboerderij de Hofsteeg, gelegen aan de Ericaweg 4 in Oirlo.


Deel personeel Xerox naar Innovatoren

Venray | Printerfabrikant Xerox Manufacturing in Venray gaat vanaf september een gedeelte van haar personeel verhuizen naar de Innovatoren.

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt in een persbericht. Xerox neemt vijf etages (1, 3, 4, 9 en 10) van het opvallende pand aan de snelweg A73 in Venlo in gebruik. De toren was in 2012 een van de blikvangers van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Volgens het bedrijf wordt het terrein van Xerox in Venray herontwikkeld en krijgt het 'meer de uitstraling van manufacturing en warehousing' (fabricage en opslag, red.).

Dit is volgens Xerox 'niet meer in stijl met een aantal activiteiten die Xerox Venray uitvoert'. Vandaar dat circa tweehonderd medewerkers in de administratieve verwerking van de logistiek en ook ondersteunende afdelingen naar de Innovatoren, die helemaal in de cradle- to-cradlestijl van innovatieve duurzaamheid is gebouwd, verkassen.

De afdeling OPC (productie van bepaalde onderdelen voor de apparaten, de zogeheten fotoreceptorcellen) blijft in Venray. De medewerkers die nu werkzaam zijn in de magazijnoperatie en de medewerkers werkzaam in de OPC-fabriek blijven op dit industrieterrein werken. De herontwikkeling van het terrein staat in de planning, maar is volgens een woordvoerster 'niet alleen een zaak van Xerox in Venray'. "Er zijn ook andere partijen bij betrokken zoals een projectontwikkelaar. Er zal een gebouw worden gesloopt en er worden gebouwen nieuw gebouwd, zodat het terrein vooral een magazijnen- en manufacturing-uitstraling krijgt. Nu staat er nog het Xerox-kantoor. Dat wordt gesloopt en daarom gaan de mensen die er nu werken over naar de Innovatoren in Venlo." Volgens haar heeft de operatie niets te maken met de aangekondigde overname van het Xerox-concern door het Japanse Fujifilm. "Dat staat hier los van."


Dagelijks bestuur DRO aangevuld

Heide | Het dagelijks bestuur van het dorpsradenoverleg (DRO) is aangevuld met Erwin Janssen (Vredepeel) en Leon Janssen (Heide). Met de toevoeging van het tweetal is het bestuur weer op de gewenste sterkte gekomen.

Het duo volgt de vertrekkende Theo Zegers en Will Weijers op. Rob Keijzer (Ysselsteyn), Jan Nelissen (Oirlo) en Jac Derikx (Geijsteren) bleven wel aan in het bestuur. De exacte rolverdeling binnen het dagelijks bestuur is nog niet bekend. Dat wordt binnenkort besloten. Zegers hanteerde afgelopen maandag voor de laatste keer de voorzittershamer tijdens het dorpsradenoverleg in Heide. "Ik wil iedereen bedanken voor de fijne samenwerking en ik hoop dat het goede werk dat we doen verder wordt voortgezet."