Oostrum steviger aan de leiding

Oostrum-Resia 2-0 (1-0).

Doelpunten: Chris Wilschut (2x).

OOSTRUM | Koploper Oostrum won voor eigen publiek met 2-0 van hekkensluiter Resia in de vierde klasse E. De rood-witten deden uitstekende zaken want titelconcurrent Melderslo leed een verrassende 2-4 nederlaag tegen EWC'46.

De ploeg van trainer Ron Spruit gaat nu stevig aan de leiding met vijf punten voorsprong op Melderslo. Terwijl Oostrum nog een wedstrijd te goed heeft. De derde klasse begint nu echt te lonken voor de rood-witten die nog nooit in het 83-jarig bestaan op dat niveau uitkwamen.

Maar de weg is nog lang. Want er wachten in de komende zeven weken nog tien wedstrijden.

Oostrum kwam goed uit de startblokken en nam na negen minuten de leiding. Uit een voorzet van Bo Verrijth scoorde Chris Wilschut de 1-0. Resia brak soms gevaarlijk uit via Maik Michiels (ex-Venray). Daar moest de thuisploeg alert op zijn. Maar echt grote kansen kregen de bezoekers niet.

Een kwartier na rust werd een verre ingooi van Dennis Nohlmans doorgekopt door Kees Gommans naar Chris Wilschut die de 2-0 scoorde. De wedstrijd was daarmee beslist. Want Resia wist na de pauze nauwelijks nog gevaar te stichten. Oostrum kreeg nog kansen om verder uit te lopen maar die werden niet benut.

Leunen pakt zege tegen Hegelsom

Leunen-Hegelsom 2-0 (1-0).

Doelpunten: Thomas Weijs en Pim Weijs.

LEUNEN | Leunen deed goede zaken in de vierde klasse E door thuis met 2-0 te winnen van Hegelsom. Door de winst passeerden de oranje-witten Hegelsom op de ranglijst.

Het dominerende Leunen speelde een goede eerste helft maar moest lang wachten op de verdiende openingstreffer. Die viel pas in de extra tijd. Uit een diepe bal van Pim Weijs scoorde Thomas Weijs de 1-0.

Na de pauze werd Hegelsom, met de ingevallen Rik Linders (ex-Venray), wat sterker en dreigender maar veel gevaar ontstond er niet voor het Leunse doel. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd weer. De oranje-witten namen het initiatief over en kwamen niet meer in de problemen. In de 83e minuut viel de beslissing toen Pim Weijs het meest alert reageerde na een hoekschop: 2-0.