Volharding pakt weer de volle buit

Volharding-TGG 3-1 (2-1).

Doelpunten: 36. Kas van den Bosch 1-0; 39. Tom Kessels (eigen doel) 1-1; 45+2. Rick Tissen 2-1; 51. Rick Tissen 3-1.

Volharding: Vullings; Joosten, Evers, Janssen en Kessels; Verstegen, Beurskens en Van den Bosch; Schepens (40. Van Rens), Tissen (85. Duijkers) en Brouwer (80. Gerrits).

VIERLINGSBEEK | Na vier wedstrijden zonder winst te zijn gebleven pakte Volharding weer eens de volle buit in de tweede klasse H. Thuis wonnen de Vierlingsbekers met 3-1 van laagvlieger TGG uit Den Bosch. Daardoor klommen de rood-witten van de negende naar de zesde plaats op de ranglijst.

Mark Blenckers ontbrak in het elftal. Hij was drie dagen eerder in de inhaalwedstrijd tegen EVVC vlak voor tijd geblesseerd geraakt. Jip Verstegen was zijn vervanger op het middenveld.

Volharding was door een slechte serie afgezakt naar de negende plaats. De ploeg van vertrekkend trainer Sjoerd van der Coelen had de punten hard nodig om niet in de gevarenzone te belanden.

Na een fel begin daalde het tempo onder de zomerse omstandigheden op sportpark Soetendaal. Volharding hanteerde te vaak de lange bal en moest alert zijn op de gevaarlijke uitvallen van de bezoekers die evenwel geregeld in de buitenspelval trapten. Nadat Rick Tissen uit een vrije trap van Jip Verstegen over het doel kopte, dook TGG plotseling voor het domein van sluitpost Job Vullings op. Het liep goed af voor de Vierlingsbekers die uit de tegenaanval de leiding namen. Na goed opkomen van rechtsachter Nick Joosten bracht Tim Brouwer middenvelder Kas van den Bosch in stelling: 1-0.

Vlak daarna ontstond er even verwarring toen Jeroen Schepens stevig geblesseerd raakte. Het spel ging door en verdediger Tom Kessels kreeg de bal zo ongelukkig op zijn hoofd dat ie in het eigen doel verdween: 1-1.

Schepens kon niet verder en werd vervangen door Marc van Rens. In de extra tijd van de eerste helft kwam Volharding toch weer op voorsprong. Uit een voorzet van Jip Verstegen kopte Rick Tissen de 2-1 binnen.

Vlak na rust was Tissen opnieuw succesvol. Op aangeven van Tim Brouwer bracht de rappe aanvaller de stand op 3-1. Volharding drukte door en er kwamen kansen van Tim Brouwer (op keeper) en Kas van den Bosch (paal).

In de 69e minuut ging scheidsrechter De Wit uit Grave erbij zitten. Hij was te geblesseerd om verder te fluiten. Er werd druk overlegd door beide teams. Clubscheidsrechter Marc Oudenhoven uit Vierlingsbeek, die als toeschouwer aanwezig was, werd bereid gevonden het restant te leiden. TGG stemde ermee in. De bezoekers hadden geen zin om voor een kwartwedstrijd nog terug te komen. In de slotfase waren er kansen over en weer maar doelpunten bleven uit.