SSS'18 sneuvelt in de blessuretijd

Rhode-SSS'18 3-2 (0-1).

Doelpunten: Stan Venhuizen en Koen Verlinden (strafschop).

SSS'18: Massop; Wijenberg, Koen van Bree, Janssen (10. Teun van Bree), Venhuizen en Rutten; Voesten, Lucassen en Botden; Deriet (70. Kuenen) en Verlinden.

SINT-OEDENRODE | SSS'18 leed op bezoek bij koploper Rhode een zure 3-2 nederlaag in de tweede klasse H. Vlak voor tijd leidden de Overloners nog met 1-2 en hing een sensatie in de lucht. Maar de slotminuten werden de geel-zwarten alsnog fataal.

Trainer Ruud Vermeer had zijn elftal op een plaats gewijzigd. Thomas Botden verscheen weer in de basis waardoor Willem Kuenen op de bank begon.

SSS'18 verloor thuis op 1 oktober met 0-3 van de ongenaakbare lijstaanvoerder Rhode die een straatlengte voorsprong heeft op de concurrenten EVVC en Prinses Irene. In dat thuisduel liep Wout Janssen vlak voor tijd een ernstige enkelblessure op. Waardoor hij vier maanden uit de roulatie was.

Afgelopen zondag duurde de wedstrijd voor aanvoerder Janssen slechts tien minuten. Toen moest hij zich al laten wegens een opspelende enkelkwetsuur laten vervangen door Teun van Bree. Ondanks die vroege wissel pakten de Overloners de wedstrijd goed op. Rhode had aanvankelijk niet veel in te brengen in deze stevige wedstrijd. Bij vlagen werd er goed voetbal op de mat gelegd en de beste kansen waren voor rust voor de Overloners. Teun van Bree had alle pech toen zijn kopbal op de lat belandde. Op slag van rust kreeg SSS'18 toch zijn verdiende voorsprong. Na een scrimmage voor het doel van Rhode was het de opgekomen centrumverdediger Stan Vernhuizen die de bal binnentikte: 0-1.

Na de thee kwam er een heel ander Rhode uit het kleedlokaal. De thuisploeg greep energiek het initiatief en de geel-zwarten werden teruggedrongen. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten: 1-1. De Overloners bleven loeren op gevaarlijke uitvallen. Halverwege de tweede helft kreeg SSS'18 wat gelukkig een penalty mee. Net buiten de zestien werd Koen Voesten aangetikt door de thuisclubdoelman. De arbiter was onverbiddelijk en wees naar de stip. Koen Verlinden pakte het cadeautje dankbaar uit: 1-2.

SSS'18 leek op weg naar een stunt maar de wedstrijd duurde net iets te lang. In de voorlaatste minuut nam Rhode een hoekschop. De bal kwam hoog in het drukke doelgebied waar een Rhode-speler toesloeg: 2-2. De lijstaanvoerder drukte door. De arbiter liet zeven minuten naspelen en diep in de blessuretijd werd een vrije trap de Overloners noodlottig. De bal werd vanaf de zijkant hoog voor het doel gepompt. Keeper Thomas Massop kon niet goed bij de bal en tastte mis waardoor de thuisploeg op de valreep met de winst aan de haal ging: 3-2.