BLITTERSWIJCK | De derby BVV'27-Holthees ging zondag niet door in de vijfde klasse E.

's Ochtends liet de KNVB weten dat de aangewezen arbiter Boulayounne zich had afgemeld en dat er geen vervanger beschikbaar was. BVV'27 en Holthees gingen met elkaar in conclaaf. Beide clubs stelden een eigen clubscheidsrechter voor, maar zowel BVV'27 als Holthees kon niet instemmen met de voorgedragen invalarbiter. Daardoor ging een streep door de ontmoeting. De KNVB heeft het duel opnieuw vastgesteld op donderdag 17 mei.

Merselo en Lottum scoren niet

Merselo-Lottum 0-0.

MERSELO | De subtoppers Merselo en Lottum kwamen niet tot scoren (0-0) in de vijfde klasse E. I

In het gelijkopgaande duel toonden beide ploegen veel inzet. Er kwamen kansen over en weer. Merselo-doelman Bram van Soest verrichtte enkele prima reddingen.

Een kwartier voor tijd kreeg een Lottum-speler de directe rode kaart na een stevige overtreding op Camiel Kroonen. Merselo had in de zomerse warmte niet meer de kracht om nog een slotoffensief te ontketenen. Daardoor eindigde de wedstrijd zoals ie begonnen was.

SVOC'01 gelijk tegen Kronenberg

SVOC'01-Kronenberg 2-2 (0-0).

Doelpunten: Bart Jenneskens en Danny Houwen (strafschop).

OIRLO | SVOC'01 speelde onderin de vijfde klasse E thuis gelijk tegen Kronenberg: 2-2.

In de eerste helft hadden de tricolores het beste van het spel maar doelpunten bleven uit. Na een kwartier in de tweede helft nam Kronenberg een 0-1 voorsprong. Vlak daarna schoot Bart Jenneskens van dichtbij de 1-1 gelijkmaker binnen.

Uit een vrije trap nam Kronenberg in de 81e minuut opnieuw de leiding: 1-2. In de laatste minuut kon SVOC'01 de dreigende nederlaag afwenden. Rob Houwen werd neergelegd in de zestien: strafschop. Danny Houwen schoot raak vanaf de penaltystip: 2-2.

Sporting ST houdt voorsprong niet vast

Sporting ST-Sambeek 2-3 (0-1).

Doelpunten: Rik Miltenburg en Kevin Goldschmidt.

SWOLGEN | Sporting ST verloor de thuiswedstrijd tegen Sambeek met 2-3 in de vijfde klasse E. Op 1 oktober ging de ploeg van trainer Han Friesen nog volkomen kansloos met 7-0 onderuit tegen de Brabanders.

Sporting ST kwam zondag slecht uit de startblokken en keek na vijf minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. In de 7e minuut stopte Sporting-doelman Bram Willems een penalty en hij voorkwam daarmee al vroeg een nog grotere achterstand.

Na de thee herstelde Sporting ST zich van de zwakke vertoning in de eerste helft. Rik Miltenburg scoorde uit een hoekschop, na een overstapje van Kevin Goldschmidt, al snel de 1-1 gelijkmaker. Drie minuten later nam de fusieclub de leiding. Uit een voorzet van Pim Smits kopte Kevin Goldschmidt de 2-1 binnen.

Sporting ST kreeg nog meer kansen maar verzuimde de voorsprong verder uit te breiden. Sambeek kwam halverwege de tweede helft op gelijke hoogte: 2-2. De bezoekers drukten door en trokken alsnog de winst (2-3) naar zich toe.