Twee vrije trappen nekken SV United

SV United-Montagnards 1-2 (0-0).

Doelpunten: 59. Michal Kolodziejski 1-0; 77. Jens Jennissen 1-1; 93. Jens Jennissen 1-2. Scheidsrechter: Van der Putten (Helmond). Toeschouwers: 175. Gele kaart: Simon ter Braak (SV United) en Bram van Roosmalen (Montagnards).

SV United: Rademacher; Peters, Van Berlo, Hendrix (69. Koolhof) en Deenen; Peelen, Ter Braak en Van Bergen; Van de Ven (90. Lookman), Van de Pasch (46. Phillips) en Kolodziejski.

Door Henk Willemssen

WANSSUM | SV United leed thuis diep in de blessuretijd een zure 1-2 nederlaag tegen koploper Montagnards in de vijfde klasse E. Lange tijd leek de thuisploeg op weg de zegereeks van Montagnards af te breken. Maar twee vrije trappen in het slotkwartier deden SV United de das om.

United-trainer Fenne Smits startte met de jeugdspelers Stijn Hendrix en Koen Peelen in de basis. Vanwege blessures waren Daniƫl Coenders, Stef Kersten en Stan Peters niet van de partij. Terwijl Kacper Ciupa is gestopt. De Poolse aanwinst woont in Duitsland en kan het voetballen niet meer combineren met zijn werk.

In de eerste helft gaven beide teams elkaar weinig toe. Na twintig minuten kreeg arbiter Van der Putten de bal in zijn gezicht. Hij moest naar de kant om zich door United-verzorger Arie Janssen te laten behandelen. Voor de 22 spelers was er even een welkome drinkpauze in de zomerse warmte. De leidsman kon weer verder maar voor de pauze gebeurde er verder weinig. Of het moest de luid claxonerende Truckrun zijn die vlak langs het sportpark trok.

Een kwartier na rust gaf Niek van Bergen een hoge voorzet vanaf de linkerflank. In het drukke centrum werd de bal gemist, maar niet door Michal Kolodziejski die met links direct schitterend uithaalde. Onhoudbaar verdween de bal in de kruising: 1-0. Montagnards moest nu komen maar de thuisclubdefensie was goed georganiseerd. Totdat Niek van Bergen halverwege de eigen helft een overtreding beging. Captain Jens Jennissen schoot de vrije trap vanaf dertig meter prachtig binnen: 1-1.

In de slotfase kon het duel nog alle kanten op met kansen over weer. In de 93e minuut kreeg Montagnards opnieuw een vrije trap recht door het doel, nu op 25 meter. Opnieuw schoot Jennissen raak. De bal verdween laag in de hoek en wederom ging United-keeper Bas Rademacher niet vrijuit waardoor de gelukkigste ploeg won: 1-2.