Ars Musica

Is zingen een passie? Kom dan eens luisteren naar de repetitie van Ars Musica op dinsdag van 20.00 tot 22.15 uur in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray of neem contact op met Jo van Lieshout via telefoon (0478)512905. Afmelden kan bij Sylvia Hudales via telefoon (0478)568561.

Seniorenkoor Crescendo

Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in de Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Zaterdag 14 april optreden in Helmond in het kader van Confetti meets Confetti. Vertrek om 18.00 uur vanaf de Galmhut. Algemene ledenvergadering op woensdag 18 april vanaf 20.00 uur. Confetti is op zoek naar mannenstemmen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langs komen op woensdag.

Vocal Group Transparant

De volgende repetitie is op woensdag 18 april van 20.00 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve in Venray. Dit is de generale repetitie voor het Oranjeconcert op woensdag 25 april van 19.30 tot 22.15 uur in De Witte Hoeve. De entree is gratis. Gastkoren zijn Vocal Group Connexion en Ensemble FamFort. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Piet Wetterhahn via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Zie ook www.vocalgrouptransparant.nl.

Gemengd koor Het Zonnelied

Zingen van de mis op zondag 22 april om 11.00 uur in de Paterskerk in Venray. Aanwezig zijn om 10.30 uur. Op maandag van 20.00 tot 22.00 uur repetitie in de Paterskerk. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 582985. Voor informatie kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een repetitie op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Zangers van St. Frans

Vrijdag 13 april geen repetitie. De Galmhut is wel open. Jongens en meisjes vanaf acht jaar, die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Koor Chrisko

Wekelijks repetitie op maandag om 19.30 uur. Zondag 15 april 11.00 uur vormselviering Paterskerk. Bezoek www.chrisko.nl voor verdere informatie of neem contact op met Marly de Haart via telefoon 588176 of met Norma Ansinger via telefoon 585234.

Venrode Voices

Ruim veertig vrouwen zingen popsongs, musicals en ballads. De repetitie is elke woensdag om 20.00 uur in zaal Thielen in Venray. Wie meer wil weten over het popkoor of een optreden wil boeken kan kijken op www.venrodevoices.nl of contact opnemen met het secretariaat van het koor via e-mail secretariaat@venrodevoices.nl.

Belastingspreekuur

In Bibliotheek Venray zijn op de vrijdagen 13 en 20 april vrijwilligers van Synthese aanwezig op de belastingspreekuren die duren van 18.00 tot 20.00 uur. Dit zijn open spreekuren en aanmelden kan bij de klantenservice.

Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen terecht in Bibliotheek Venray. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Om het invullen tot een succes te maken, dienen een aantal officiële papieren meegenomen te worden naar het spreekuur, zoals jaaropgaven, WOZ-waarde van de woning en dergelijke. Bij de klantenservice van de bibliotheek en is een overzicht verkrijgbaar en de lijst is ook te vinden op www.biblionu.nl.

Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek Venray. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte zijn er de belastingspreekuren.

Computerclub Venray

Computerclub Venray houdt elke vrijdag een clubavond in 't Schöpke aan de Veltumse Kleffen 68 in Venray. Wie een probleem met de computer of een vraag heeft kan terecht bij de computerclub. Neem alleen de computer mee; beeldscherm en toetenbord zijn aanwezig. Wordt het probleem verholpen dan wordt een bijdrage van € 15 gevraagd. Daarmee is het lidmaatschap voor een half jaar voldaan. Voor € 25 is het lidmaatschap voor een jaar voldaan. E-mail info@computerclubvenray.nl. Zie ook www.computerclubvenray.nl.

Dementheek Café

BiblioNu Venray houdt op maandag 16 april van 14.30 tot 16.30 uur een Dementheek Café. Vrijwilligers van Alzheimer Venray zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen en verstrekken van informatie.

Dementheek BiblioNu beschikt over een dementheek met boeken over vroeger, over geheugenproblemen, over de zorg voor mensen met dementie en boeken met onderwerpen die jeugdherinneringen oproepen. Tevens staan er spellen, films, romans over dementie, de Eerste Hulp bij Dementie-koffer en herinneringskoffers. In herinneringskoffers zitten herkenbare spullen, waarmee familie en mantelzorgers gemakkelijker contact kunnen maken met mensen met dementie en bij hen persoonlijke herinneringen kunnen ontlokken. Iedereen is van harte welkom om tijdens openingstijden een kijkje te komen nemen in de dementheek.

De Locht

In De Locht in Melderslo wordt op zondag 15 april van 10.00 tot 17.00 uur speciaal voor kinderen de werking van de traditionele veilingklok gedemonstreerd. Tevens zijn er voor kinderen oude spellen, een miniatuurkermis en een museumspeurtocht.

Biergarten Fest

Bij Gryphus in Vierlingsbeek wordt op zaterdag 14 april een Biergarten Fest gehouden. Helmut, Heino und Heidi weten het al lang: im Biergarten ist es zu tun. Bij Gryphus deze avond veel gezelligheid en bier. Moderatoren Die 2 Gebrüder presenteren de avond. Er zijn optredens door Soeker Und Mies, Die Woodys, dj Erich Schmitz, Alpen Spatzenbubenrock en Poprebellenschlager.

De Duitse avond begint om 20.30 uur en de entree is geheel gratis. Meer informatie over het Biergarten Fest is te vinden op www.gryphus.nl.

Den Hoender

Het programma van Den Hoender voor de komende week. Donderdag 12 april 14.00 uur koersbal VVO Noord-West. Vrijdag 13 april 20.00 uur vrij dansen. Maandag 16 april 14.00 uur ouderenvereniging infomiddag voeding, 20.00 uur clubavond sjoelclub Den Hoender. Dinsdag 17 april 13.30 uur bridge BC De Kemphaan. Woensdag 18 april 9.30 uur internationale dans, 11.00 uur qigong bewegen, 13.00 uur internationale dans/danscollectief Venray, 14.00 uur countryline/danscollectief Venray en handwerken, handwerkgroep Den Hoender, 18.30 uur countryline/danscollectief Venray, 20.00 uur gezelschapsdansen/danscollectief Venray.