Gelijkspel voor Volharding

EVVC-Volharding 1-1 (0-0).

Doelpunt: Rick Tissen.

Volharding: Vullings; Joosten, Evers, Janssen en Kessels; Van den Bosch, Beurskens en Blenckers (90. Verstegen); Schepens, Brouwer en Tissen.

VINKEL | Volharding pakte na drie nederlagen op rij weer eens een punt in de tweede klasse H. De inhaalwedstrijd tegen de nummer drie EVVC eindigde donderdagavond in een 1-1 remise.

Trainer Sjoerd van der Coelen paste een wissel toe in zijn elftal. Aanvoerder Jip Verstegen kon niet op tijd bij de inhaalwedstrijd zijn die al om 18.30 uur in Vinkel begon. Hij werd op het middenveld vervangen door Kas van den Bosch.

In de gelijkopgaande eerste helft vielen geen doelpunten. De beste kans voor de pauze was voor Mark Blenckers die zijn vrije trap op de buitenkant van de paal zag belanden. Een kwartier na rust nam Volharding de leiding door een treffer van Rick Tissen: 0-1. Vier minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: 1-1. Volharding had het even lastig na de gelijkmaker maar herpakte zich weer. Er had nog wel meer ingezeten voor de Vierlingsbekers. Tim Brouwer werd neergelegd in de zestien maar de arbiter zag er geen penalty in. Vlak voor tijd moest Mark Blenckers geblesseerd naar de kant. Hij werd vervangen door Jip Verstegen.

Ongelukkige nederlaag BVV'27

BVV'27-Montagnards 0-3 (0-2).

BLITTERSWIJCK | BVV'27 leed donderdagavond thuis een ongelukkige 0-3 nederlaag in de topper tegen Montagnards in de vijfde klasse E.

Na vijf minuten gaf de arbiter een dubieuze penalty aan de bezoekers. BVV-doelman Davey Engels pakte de bal weg voor de voeten van een Bergense aanvaller. De arbiter zag er een overtreding in en hij legde de bal op de stip: 0-1. Engels kreeg nog een gele kaart vanwege protesteren. BVV'27 speelde met een enkele niet fitte spelers.

Na een halfuur keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan. Vlak voor rust trof Joey Gelden de lat. Na de pauze waren de beste kansen voor de Blitterswijckers. Een treffer van Joost Wijnhoven werd, nadat de Montagnards-keeper de bal losliet, om dubieuze redenen afgekeurd. Keeper Davey Engels raakte geblesseerd maar hij speelde de wedstrijd toch op halve kracht uit. Jari Wijnhoven, die ook een goede kans miste, ontving nog geel van de arbiter. Vijf minuten voor het einde liep Montagnards uit naar een 0-3 zege.

Verlichting valt uit bij Merselo

RKDSO-Merselo 1-1 (1-0).

Doelpunt: Tim Philipsen.

LOMM | Merselo speelde donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen RKDSO in Lomm met 1-1 gelijk in de vijfde klasse E.

Merselo had het beste van het spel totdat tien minuten voor rust de veldverlichting plotseling uitviel. Daardoor lag de wedstrijd, die om 20.00 uur was begonnen, ruim twintig minuten stil. Na de onderbreking was Merselo even niet goed bij de les en RKDSO benutte een van de spaarzame kansen: 1-0.

Na tien minuten werd zonder pauze van kant gewisseld. Merselo, dat aantrad zonder de middenvelders Camiel Kroonen, Tom Michels en Rens Wismans, bleef de dominerende ploeg maar echt grote kansen bleven uit. In de slotfase viel toch de verdiende gelijkmaker. Ahmad Qurishi opende op rechts op de opkomende Pim Vermunt die een voorzet gaf waaruit Tim Philipsen - en niet zoals eerder vermeld Bas Litjens - de 1-1 binnentikte. Pas rond 22.30 uur floot de scheidsrechter voor de allerlaatste keer.

Deze wedstrijd was omgedraaid in een uitduel omdat Merselo niet over een geschikt verlicht speelveld beschikt. Rondom het verlichte trainingsveld van Merselo ontbreekt een afrastering. Daarom zou dit inhaalduel al om 18.30 uur moeten beginnen. Dat was gezien de reisafstand niet haalbaar. Omdat RKDSO wel over veldverlichting beschikt werd het duel in Lomm gespeeld. Op zondag 15 april staat deze ontmoeting weer op het programma, dan in Merselo.

Thoone schiet AWC naar winst

WIJCHEN | Door twee doelpunten van Freek Thoone won AWC uit Wijchen zondag de thuiswedstrijd tegen Oirschot Vooruit met 2-0 in de eerste klasse C.

AWC blijft door de winst op titelkoers. De ploeg van Leunenaar Freek Thoone heeft een punt minder dan koploper HVCH uit Heesch. Maar AWC, dat al een periodetitel op zak heeft, moet nog twee achterstallige wedstrijden inhalen.

Na tien minuten scoorde Thoone tegen Oirschot Vooruit de openingstreffer uit een strafschop: 1-0. In de slotfase werd de 32-jarige aanvaller op links weggestuurd en via het been van een tegenstander vloog de bal in het net: 2-0. Het was de achtste competitietreffer van Thoone in zijn eerste seizoen in Wijchense dienst. Nadat hij vorig jaar met degradatie uit de Jupiler League na vijf seizoenen afscheid nam van Achilles'29.

Verlies Lake Valley

Venray | Lake Valley verloor maandagavond zijn laatste competitiewedstrijd in de hoofdklasse thuis tegen 't Brökske: 1-4. Het jonge Venrayse team trad aan met zelfs twee spelers van 0-17: Tim Jeuken en Jarno Zanders. Lake Valley speelde een erg sterke eerste helft waarin het door een mooie aanval van Nathan van Gerven met Gregory Mardjani (doelpuntmaker) op 1-0 voor kwam. Door sterk te verdedigen en goed keeperswerk van Yoeri Basten hield de thuisclub de 1-0 stand vol tot de rust. Na de rust werd de druk te groot en verdedigde Lake Valley te ver achteruit en besliste 't Brökske het duel.