Kermis V'beek een dag korter

Vierlingsbeek | De kermis in Vierlingsbeek gaat in 2018, 2019 en 2020 van vrijdag tot en met maandag duren, een dag korter dan vorig jaar.

De kermis wordt dit jaar geopend op vrijdag 10 augustus en eindigt na de kroegentocht op kermismaandag 13 augustus. De kermissen in Vierlingsbeek, Maashees, Vortum-Mullem, Overloon en Vierlingsbeek worden door exploitant Jack van der Salm georganiseerd. In de overeenkomst is onder meer een minimumpakket afgesproken, bestaande uit een draaimolen of een babysport, autoscooter, lijntrekspel, ballengooitent of een ander behendigheidsspel, eettent en een snoepkraam. In de dorpen Vierlingsbeek en Overloon wordt dit minimumpakket aangevuld met schietvermaak. Op deze kermissen komen minimaal drie grootvermaakzaken
te staan.


Jeugdnatuurwacht zoekt vrijwilligers

Venray | Jeugdnatuurwacht Venray bestaat dit jaar 45 jaar, maar er is weinig reden voor een feestje omdat enkele bestuursleden aangegeven hebben een stapje terug te willen doen.

De organisatie is daarom dringend op zoek naar vier nieuwe bestuursleden, waaronder een voorzitter en een penningmeester. Het heeft de voorkeur dat één van de nieuwe bestuursleden overdag beschikbaar is. Dit om de Venrayse basisscholen te bezoeken, omdat daar tijdens schooluren materialen, nestkastjes, het boekje De Natuurvriend en berkenstammetjes voor de jonge leden op de basisscholen worden afgegeven. Wanneer er geen vier nieuwe bestuursleden beschikbaar komen, worden er noodgedwongen komende zomer geen nieuwe leden meer aangenomen. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar bea.brouwer@hotmail.com. In de vergadering van 3 mei wordt een besluit genomen over de toekomst van de jeugdnatuurwacht.


Aanhouding fietsendief

Oirlo | Een 27-jarige inwoner van Oirlo is zaterdagmiddag door de Venrayse politie aangehouden omdat hij in het bezit was een gestolen elektrische fiets. De fiets werd eerder in Venray weggehaald. De man werd na zijn aanhouding voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Venlo. Hij werd diezelfde middag met een geldboete op zak huiswaarts gestuurd. De fiets is inmiddels door de rechtmatige eigenaar opgehaald.