John van Dijck nieuwe voorzitter

MERSELO | John van Dijck is de nieuwe voorzitter van de dorpsraad van Merselo. Hij is de opvolger van Theo Zegers die zestien jaar de voorzittershamer hanteerde.

Zegers was nauw betrokken bij de bouw van verenigingsgebouw D'n Hoek dat in 2002 werd opgeleverd. Direct daarna volgde hij Huub Muijsers op als dorpsraadvoorzitter. Vorige week woensdag in de jaarvergadering werd afscheid genomen van drie vertrekkende leden. Wil Weijers (sinds 1994) heeft de langste staat van dienst. Ook Leon Aarts nam, na acht jaar, afscheid.

"Ik ga de uitdaging aan om Theo op te volgen", zei John van Dijck. "Met deze goede club mensen moet het gaan lukken." Van Dijck sprak lovende woorden over zijn voorganger. "Theo was een echte bruggenbouwer. Hij heeft ontzettend veel voor het dorp gedaan." Zegers is onlangs voor D66 gekozen in de gemeenteraad. Het zal wennen zijn. "Ik heb me altijd met de uitvoering van plannen beziggehouden. Nu krijg ik een heel andere rol. Het nemen van besluiten en de uitvoering loslaten. Dat kan wel eens een valkuil zijn." Hij beloofde nog geregeld de dorpsraad te bezoeken. "Want ik wil op de hoogte blijven en contact houden met de achterban", zei Zegers die met veel voldoening terugkeek. "Rijk ben ik er niet van geworden. Maar wel rijker als persoon. Ik heb heel veel mensen leren kennen en ontzettend veel geleerd."

De dorpsraad telt nu weer negen leden, onder wie vier nieuwelingen. De taken zijn verdeeld. Petro Loonen is vicevoorzitter, Sandra Ploegmakers secretaris en Conny van Duijnhoven penningmeester. De andere leden zijn Wouter Egelmeers, Raymond Hendrix, Kitty Janssen, Anne Koppes en Arno Poels.