Afbeelding
Foto:

Volksmuziek in Wereldpaviljoen

Steyl | In het Wereldpaviljoen in Steyl vindt zaterdagavond 21 april een volksmuziekconcert plaats. Luuk Lenders en Iris Schram vertonen die avond hun muzikale kunsten op La Plaza, in het nagebouwde dorpje San Pedro in het Wereldpaviljoen.

Luuk Lenders (geboren in Meerlo en momenteel woonachtig in Utrecht) staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere fluiten, accordeon, percussie, doedelzak, mondharmonica en zelfgemaakte instrumenten.

Vorig jaar kwam hij al fluitend een jonge vrouw tegen met een Keltisch reisharpje en een mooie stem. Sindsdien zijn ze steeds vaker samen op het podium te bewonderen met hun Keltische liederen, dansjes, improvisaties, gedichten in de oud-Ierse taal, grappen, interactie en samenspel met het publiek.

Aanvang 19.30 uur. Entree: 7.50 euro. Reserveer via: info@wereldpaviljoen.com

Foto: Het duo Luuk & Iris, muzikale duizendpoten.


Oranjeconcert VGT in Witte Hoeve

Venray | Het jaarlijkse Oranjeconcert van Vocal Group Transparant vindt plaats op woensdag 25 april vanaf 19.30 uur in De Witte Hoeve in Venray.

Er wordt een gevarieerd programma geboden, waarin VGT opent met een variatie aan nummers. Er worden bekende liedjes in een nieuw jasje ten gehore gebracht en ook wordt een tipje van de sluier opgelicht van een vernieuwing in het repertoire.

Verder is er een gastoptreden van FamFort. FamFort bestaat uit vier vrouwen en een toetsenist. Hun repertoire bestaat uit Engelse, Nederlandse en Limburgse muziek van diverse componisten. Aansluitend gaat Vocal Connexion uit Sevenum een optreden verzorgen. Deze vereniging bestaat uit leden in de leeftijd tussen de 16 en 50 jaar. Door deze enorme diversiteit ontstaat veel dynamiek en pit in de groep. Muziek maken en plezier hebben staan hierbij voorop. Dit doen zij onder begeleiding van dirigent Marcel Engelen uit Grubbenvorst. Het repertoire bestaat voornamelijk uit populaire muziek, maar ook meer religieuze liedjes zitten in het repertoire.

In de pauze worden loten verkocht. Traditiegetrouw wordt de avond afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus. De toegang is gratis.