Consort Marten Root in Theehuis

Venray | In het Theehuis van het Odapark in Venray brengt het Consort Marten Root op zondag 8 april een gevarieerd programma ten gehore waarin de fluit centraal staat.

De fluit in al zijn gedaanten wordt al eeuwenlang geassocieerd met mythologie en betovering. De Zauberflöte; La Flute de Pan; van Mozart tot Debussy, er zijn talloze voorbeelden die terug voeren naar de Griekse oudheid.

In de Griekse mythologie zou de fluit zelfs doden kunnen opwekken.

In het programma zijn drie totaal verschillende typen (dwars-)fluiten te horen: het Renaissance Consort, de klassieke traverso en de romantische toverfluit. Van het 16e eeuw van Anton Reicha naar Friedrich Kuhlau, ook wel de Beethoven van de fluit genoemd.

Marten Root is naast eerste fluitist van de Nederlandse Bachvereniging en John Elliot Gardeners Orchestre Revolutionaire et Romantique docent historische fluiten aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Hochschule für Künste in Bremen.

Hij wordt beschouwd als een internationaal vooraanstaande specialist op het gebied van het bespelen van historische fluiten. Hij werkt mee aan All of Bach een project van de Nederlandse Bachvereniging.

Van het Consort maken verder deel uit Doretthe Janssens, al meer dan 25 jaar collega bij de Bachvereniging en Felipe Egaña en Aysha Wills, zij behoren beiden tot de jongste generatie.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.theehuisconcerten.nl en indien nog beschikbaar vanaf een uur voor de uitvoering in het Theehuis.

Het concert begint om 15.30 uur.


Avondvierdaagse in Venray

Venray | De 60e Avondvierdaagse Venray wordt gehouden van donderdag 7 tot en met zondag 10 juni.

Iedereen kan deelnemen: jong en oud, alleen of in een kleine dan wel grote groep. De start en de finish van de wandelingen zijn op het Schouwburgplein. Er kunnen 3, 5, 10 of 15 kilometer worden gewandeld. Op zondag is er ook een wandeling van 20 kilometer. Omdat de avondvierdaagse dit jaar voor de 60e keer plaatsvindt, wordt op zondag ook een wandeling van 30 kilometer aangeboden.

Inschrijven is mogelijk via www.a4d.nl, via e-mail contact@a4d.nl of op 5 juni tussen 17.00 tot 19.00 uur in zaal Thielen aan het Kennedyplein. Voor scholen en verenigingen die deel willen nemen aan de avondvierdaagse wordt een informatiebijeenkomst gehouden op maandag 9 april om 20.00 uur in zaal Thielen. Tijdens deze avond zijn de informatieboekjes, affiches en strooifolders verkrijgbaar.


Match on tour op 24 april

Venray | Match on tour slaat op dinsdag 24 april van 20.00 tot 22.00 uur zijn tenten op in wijkcentrum 't Schöpke in de wijk Veltum in Venray.

Het thema is Ouderen in beweging. Tijdens deze bijeenkomst geeft Venray Beweegt uitleg over diverse onderwerpen die met bewegen in Venray te maken hebben zoals de beweegpas, beweegkaart en uiteraard de vele voordelen van bewegen.

Ook komt een therapeut van gezondheidscentrum Wieënhof voorlichting geven over waarop te letten bij bewegen. Marijn Janssen van fitnesscentrum Any-time komt het fitnessprogramma voor ouderen toelichten. Verder komt iemand van een actieve groep ouderen zijn ervaringen met bewegen vertellen. Iedere actieve oudere, vereniging en organisatie is van harte welkom.

Ook vrijwilligers die actief zijn met de doelgroep ouderen mogen aanschuiven.


Bedrijvenronde Venray op 15 april

Venray | Junior Kamer Venray houdt op zondag 15 april de allereerste editie van Bedrijvenronde Venray. Bedrijvenronde Venray biedt iedereen die interesse heeft een kans om een kijkje in de keuken te nemen bij een aantal bedrijven in de gemeente Venray.

Tijdens de eerste editie openen Strakk/Hous, Vincent van Gogh, Ceva Logistics, Houbensteyn en Coöperatie Vitelia hun deuren van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Op www.bedrijvenrondevenray.nl https://www.facebook.com/bedrijvenrondevenray zijn korte introductiefilmpjes van de bedrijven te zien, evenals de precieze adressen van deze vijf bedrijven.

Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats bij Strakk/Hous aan de Van Leeuwenhoekstraat 27 in Venray. Wethouder Jan Loonen verzorgt de opening en geeft de aftrap van de eerste editie van Bedrijvenronde Venray. Ook hier is iedereen van harte welkom.

Junior Kamer Venray is een jonge ondernemende vriendenclub met leden tot 40 jaar, die zich inzet voor projecten in de gemeente Venray. Hierbij valt te denken aan de eerder gerealiseerde projecten zoals Logeerhuis Kapstok, speeltuin 't Speelvlak te Vlakwater en Stichting Hard voor Hart.

De opbrengst van Bedrijvenronde Venray gaat Junior Kamer Venray koppelen aan een goed doel in de gemeente Venray, namelijk Spettervallei Venray. Dit initiatief van Junior Kamer Venray omvat een uitbreiding van de huidige speeltuin 't Speelvlak te Vlakwater zodat kinderen aan de slag kunnen met water en zand.

Door middel van allerlei fundraiseactiviteiten, zoals Bedrijvenronde Venray, gaat de Spettervallei tot stand komen.