In Mariakapel

Holthees | Op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees staat op zondagmiddag 15 april een grote naam: de uit Zuid-Frankrijk afkomstige Micheline van Hautem. Zij is momenteel dé grootste vertolker van Jacques Brel; ze zingt en ademt Brel.

Voor alle Brel-liefhebbers is dit concert een buitenkans. Vóór de pauze brengen Micheline van Hautem en Erwin van Ligten een programma met muziek van vooral Brel, maar ook een aantal high lights van Edith Piaf en Charles Trenet. Na de pauze bepaalt het publiek de samenstelling van het programma. Het publiek kan voor aanvang op een repertoirelijst aankruisen wat het van Brel wil horen.

De meest aangekruiste nummers worden dan na de pauze ten gehore gebracht. Micheline van Hautem en Erwin van Ligten reisden de afgelopen jaren succesvol de wereld rond met hun Brel-repertoire en werden met open armen ontvangen in de grote theaters van Nice, Amsterdam, New York, Australië en Nieuw Zeeland. Van Hautem is doorgewinterd in de chansonwereld en heeft al vele projecten rondom chansons op haar naam staan.

Micheline van Hautem werd zelfs bekroond met de prestigieuze Herald Angel Award. Als geen ander brengen deze chanteuse en haar begeleider het Franse chansons over het voetlicht. Samen zingen en spelen ze niet alleen de liederen, maar transformeren ze tot eigenzinnige, uiterst persoonlijke versies.

Voor dit concert is het raadzaam kaarten te reserveren via de website www.mariakapel.nl of telefonisch via 0478 636948/ 06 16170433.