Knap gelijkspel voor Red Stars

US-Red Stars: 5-5. Frank van der Vleuten (2x), Kas van Oost (2x) en Ronald Bogaard zorgden voor de punten.

Amsterdam | Het eerste mannenteam van Red Stars uit Venray deelde zaterdag de punten met US. Het duel in Amsterdam eindigde in een verdienstelijk gelijkspel voor de Venrayse equipe: 5-5. Door het gelijkspel blijven de tafeltennissers van Red Stars zicht houden op de tweede plaats in de eerste divisie B. Tegen US, dat op de vierde plek staat, wonnen Frank van der Vleuten en Kas van Oost twee van hun drie enkelspelen. Ronald Bogaard zegevierde in een van zijn drie enkelpartijen. In het dubbelspel trok Red Stars aan het kortste eind.

Het gelijkspel tegen US kwam pas laat tot stand. De Amsterdammers kwamen namelijk op een riante 4-0 voorsprong. Uiteindelijk kon Ronald Bogaard Red Stars zelfs nog de winst bezorgen, maar hij verloor zijn laatste enkelpartij en daarmee kwam de stand op 5-5.


Dericks onttroond als kampioen

Berlicum | René Dericks mocht zich één jaar lang de beste artistiek biljarter van Nederland noemen. De biljarter uit Venray raakte afgelopen weekeinde zijn titel kwijt in d'n Durpsherd in Berlicum. Erik Vijverberg is nu de beste artistiek biljarter van Nederland. De 51-jarige Vijverberg was in de finale met 3-2 te sterk voor Dericks.

De finale tussen Vijverberg en Dericks was een ware thriller. Beide specialisten gingen zij aan zij naar de finish tot 2-2 in set. De beslissende bal was een verrassende piquéstoot van Vijverberg, waarbij vier tot vijf keer dezelfde lange band moest worden geraakt voordat de bal caramboleerde. Vijverberg slaagde in zijn opzet, Dericks niet. Daardoor eindigde de beslissende vijfde set in 56-41 in het voordeel van Vijverberg. Dericks schakelde in de halve finale nog wel Patrick de Haan uit. De Venraynaar was met 3-1 te sterk. Acht finalisten streden op vrijdag en zaterdag eerst in twee poules van vier en tenslotte in de kruisfinales tegen elkaar voor een plek in de finale. Vijverberg pakte in Berlicum de derde Nederlandse titel in zijn loopbaan. "Het was een geweldige ontknoping, die voor mij een mooie afloop kreeg", vertelde de biljarter uit Almelo enthousiast. "Ik heb eigenlijk twee finales gespeeld, want ook in de halve finale tegen Benny Smits was de laatste carambole, een kopstoot, beslissend. Wat heb ik geknokt voor deze titel."