ActiveRooy geeft zege uit handen

ActiveRooy-Flamingo's 2: 2-3. Setstanden: 23-25, 25-17, 17-25, 25-22 en 13-15.

Venray | De vrouwen van ActiveRooy speelden zaterdagavond tegen hekkensluiter Flamingo's 2 uit Gennep. In de strijd tegen degradatie uit de derde divisie B was het voor beide ploeg een belangrijke wedstrijd. ActiveRooy leed in sporthal De Wetteling in Venray een gevoelige nederlaag: 2-3.

In de eerste set had de thuisploeg moeite om de servicepass onder controle te krijgen. Daardoor kwam ActiveRooy snel op achterstand te staan. Aan het einde van de eerste set werd er hard gevochten en de thuisploeg kreeg de aansluiting terug. Het eindschot kwam echter te laat: 23-25.

In de tweede set trok ActiveRooy de stijgende lijn door. De passing liep een stuk beter en er werden mooie punten gescoord. Het goede spel werd vastgehouden en de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven: 25-17. In de derde set zakte het niveau van ActiveRooy wat weg. Het derde bedrijf werd dan ook te makkelijk uit handen gegeven door ActiveRooy: 17-25.

In de vierde set wilde de thuisploeg zich revancheren. Mede dankzij de goede servicedruk kwamen de volleybalsters weer op voorsprong te staan. De set werd met 25-22 gewonnen.

De beslissende vijfde set werd uiteindelijk een prooi voor de bezoekers. ActiveRooy begon weliswaar sterk, maar Flamingo's trok de winst naar zich toe: 13-15.

Komende zaterdag speelt ActiveRooy om 14.00 uur in Sittard. Dat is opnieuw een wedstrijd met kansen voor de equipe uit Venray. Bij winst kan ActiveRooy wat plekken opschuiven op de ranglijst.

Ruime nederlaag voor ActiveRooy

ActiveRooy-VC Hero 0-4. Setstanden: 22-25, 15-22, 23-25, 15-25.

Venray | De volleyballers van ActiveRooy verloren zaterdagavond kansloos van VC Hero. In De Wetteling waren de gasten uit Herten met 0-4 te sterk voor de thuisploeg. ActiveRooy, dat in de onderste regionen van de promotieklasse D vertoeft, kwam er tegen VC Hero niet aan te pas.

Alleen in de eerste en derde set kon de Venrayse ploeg de nummer twee op de ranglijst lange tijd volgen. Setstanden: 22-25, 15-22, 23-25, 15-25. De mannen van ActiveRooy nemen het zaterdagavond op tegen HHC 2 uit Horn.