Afbeelding
Foto:

Danstoernooi DV Euphoria

Rips | DV Euphoria uit De Rips houdt op zondag 8 april voor de derde keer een danstoernooi in partycentrum D'n Eik in De Rips. Het toernooi begint om 8.45 uur met de opening, waaraan alle leden van DV Euphoria hun steentje bijdragen.

DV Euphoria is een vereniging met 80 leden. Er wordt door de vereniging deelgenomen aan de danstoernooien die door diverse verenigingen worden georganiseerd in binnen- en buitenland. De leden van DV Euphoria presenteren zich op het eigen toernooi in diverse categorieën. Er worden 115 dansen gedanst onder auspiciën van de DFN, de overkoepelende dansbond. Vanuit heel Nederland en zelfs vanuit België zijn diverse verenigingen vertegenwoordigd. Volgens Imke Versteegen en Jolanda Poels (foto) is het eigen toernooi altijd een van de hoogtepunten van het jaar. "Dit voelt toch altijd speciaal. Een moment waar het hele jaar naar wordt uitgekeken. Al geruime tijd zijn diverse commissies bezig met de voorbereidingen hiervoor. De gymzaal wordt omgebouwd tot een prachtige danszaal met professioneel licht en geluid."

Een beëdigde jury van DFN is aanwezig voor de beoordeling van de dansen. Er wordt onder andere gedanst in de categorieën gardedans, showdans, karakter en marsdans in diverse klasse zoals minioren, junioren, jeugd en hoofdklasse. De categorieën zijn weer onderverdeeld in de eerste en eredivisie. Jolanda: "Mede dankzij de vele sponsoren en vrijwilligers kunnen we als vereniging zo'n toernooi organiseren. Een hele klus, maar tevens ook een grote verbindingsfactor binnen onze vereniging."