Carbootsale voor KiKa

Vierlingsbeek \ Groeningen | Ook Vierlingsbeek en Groeningen gaan zich inzetten voor KiKa (Kinderen Kankervrij).

In navolging van de fondsenwervende campagne 'Ruim op voor Kika' kunnen ook de inwoners van Vierlingsbeek en Groeningen op zondag 15 april van 12.00 tot 16.00 uur spullen verkopen voor het goede doel.

De organisatie van 'Bèèk ruumt op en Gruuninge ok' hoopt dat vele inwoners hun zolders, kelders, garages en schuren opruimen en goed bruikbare spullen die ze daar aantreffen die middag willen aanbieden. Voor zichzelf, maar zeker ook voor het goede doel. "We vragen ze om één van hun artikelen te labelen en te verkopen voor Kika", zegt Marion Reefs, die samen met Ester Buunen op het idee kwam. "De garagesale stond sowieso op het programma. Toen we van de landelijke campagne voor KiKa hoorden, leek het ons als lokale organisatie een mooi gebaar om bij landelijke actie aan te haken." De opbrengst van de verkopen is bestemd voor de inrichting van de in mei te openen, vierde verdieping van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, dat is gespecialiseerd in kinderoncologie.

Belangstellenden kunnen tijdens 'Bèèk ruumt op en Gruuninge ok' spullen verkopen vanuit hun garage of vanaf hun oprit, deelnemen aan een kledingbeurs bij Herberg Thijssen of hun spullen verkopen vanuit hun auto op de parkeerplaats bij autobedrijf Kusters in Vierlingsbeek. Bij Herberg Thijssen kunnen bezoekers vanaf 11.30 uur kosteloos een plattegrond ophalen. Op deze plattegrond worden alle deelnemers vermeld.

Voor meer informatie: beekruumtop@gmail.com of www.facebook.com/beekruumtop/.


Toeptoernooi voor goede doel

Venray | Op vrijdag 13 april wordt weer het Groot Venrays Toeptoernooi gehouden. Het is de zevende keer dat Kiwanisclub Schieëpersland dit toernooi organiseert. Dit jaar is als goed doel de stichting Kruisen en Kapellen gekozen.

Het toernooi is volgens organistievoorzitter Robert van Rijswijck nu al een succes. "Het deelnemersaantal ligt nu boven de 150. Dit jaar konden spelers zich individueel en als team inschrijven om kans te maken op de Piet van Benschop bokaal."

Het gezellige toernooi speelt zich af in in diverse horecagelegenheden in het centrum van Venray. Brasserie 't Zusje, Café de Uitmarkt, Café D'n Oldtimer, Café Het Moment, Café Hulsman, Gastrobar TOF, Koffie- Theehuis & Bierlokaal De Klokkenluider, Proeflokaal Goesting en Theatercafé De Artiest doen mee aan dit toernooi. "Plezier en gezelligheid staan voorop, toepervaring is daarom niet nodig. Aan het eind van de avond wordt de finale gespeeld. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats en wordt de opbrengst
van de dag bekendgemaakt."

De ontvangst is vanaf 17.30 uur tot 18.15 uur in de zaal van Stichting Odeon (Restaurant BRL). Na een korte uitleg trekken de deelnemers, tijdens drie speelrondes, langs de deelnemende horecagelegenheden. Dit jaar zijn er naast de Piet van Benschop Bokaal diverse prijzen te winnen, onder meer voor beste dame en het beste team.

Met de bijdrage van de deelnemers wordt de Stichting Kruisen en Kapellen ondersteund. Deze stichting is bezig met een omvangrijk project, de restauratie van aardewerken panelen uit ongeveer 1650, die van oorsprong uit de Paterskerk komen. Een kostbaar en tijdrovend karwei, waarbij alle financiële hulp welkom is. Iedereen vanaf 18 jaar kan de winnaar van de Piet van Benschop Bokaal 2017 uitdagen en de felbegeerde wisselbeker van hem overnemen.

Deelnemen kan nog. Wel graag vooraf aanmelden via https://www.kiwanis.nl/schieeperslandvenray. Hier staan ook meer informatie over het inschrijfgeld.


Reinigen met water op het toilet

Deurne | Op het toilet zijn we gewend wc-papier te gebruiken.

Maar steeds meer Nederlanders laten het wc-papier links liggen en kiezen voor het reinigen met water na het toiletgebruik. Je onderlichaam reinigen met water is hygiënisch, comfortabel en geeft je een heerlijk frisgewassen gevoel de hele dag.

Sanidrome Thijssen, Florijn 2 in Deurne staat op vrijdag 6 april, zaterdag 7 april en zondag 8 april geheel in het teken van deze nieuwe trend. Adviseurs vertellen alle ins en outs over waterreiniging en de Geberit AquaClean; de wc met ingebouwde douchefunctie. De eerste keer op een douchewc is altijd een bijzondere ervaring. Openingstijden tijdens de demonstratiedagen: vrijdag van 10.00-20.00 uur, zaterdag van 10.00- 16.00 uur en zondag van 12.00- 16.00 uur. Kijk voor meer informatie over het reinigen met water én plaatsen in Nederland waar je nog meer de nieuwe douche-wc kunt testen op de website www.geberit-aquaclean.nl/mijn-eerste-keer.


Mix van muziek in huiskamer Heide

Heide | Zondagmiddag 15 april staat in De Schól in Heide het muzikale gezelschap De Bups & Co op de planken.

Het is Cor & Co gelukt om tien muzikanten aan elkaar te verbinden. Samen zorgen ze voor een mix van wereldse muziek en meezingers, met een afwisselende inzet van accordeon, contrabas, klarinet, slagwerk, schuiftrombone, gitaar en zang. Cor & Co en de Bups & Co bestaan uit Jack van Els, Nelleke Rijs, Cor van der Cruijsen, Wilco Lucassen, John van Els, Edgar van Kessel, Ton Peeters, Ron Willemse, Ger Ewals en Paul Nelissen. Aanvang 15.00 uur. De huiskamer is open om 14.00 uur en de toegang is gratis.