Excursie Veldeke Venray

Deurne | Veldeke Venray brengt op woensdag 18 april vanaf 19.00 uur een bezoek aan het Toon Kortoomspark in Deurne.

In het Toon Kortoomspark gaat Wien van Mullekom, ook wel bekend als Gebbel de Turfsteker, vertellen over de Peel, het turfsteken, de familie Van de Griendt, oprichters van zowel Griendtsveen als Helenaveen, de turffabrieken en natuurlijk over Toon Kortooms. In het park is ook een klein Toon Kortoomsmuseum gevestigd.

Aanmelden kan in de week van 9 tot 15 april via e-mail aan veldeke.venroj@gmail.com of via telefoon 06-15612648. Vermeld daarbij het aantal personen dat in auto mee kan worden genomen. Voor wie geen vervoer heeft kan iets geregeld worden.

Het Toon Kortoomspark is gelegen aan de Griendtsveenseweg 80 in Deurne, telefoon (0493)529590. Meer informatie is te vinden op www.toonkortoomspark.nl.

Uitwisseling in Leunen

Leunen | In MFC De Baank in Leunen vindt op zaterdag 14 april een uitwisselingsconcert plaats van de harmonieorkesten van St. Gerardus Heksenberg-Heerlen en St. Catharina Leunen-Veulen-Heide. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Karin Janssen. Iedereen is van harte uitgenodigd dit gratis concert bij te wonen. Aanvang 19.30 uur.