Malou Linders kan terugkijken op een geslaagde eerste editie van Week of Flow.
Malou Linders kan terugkijken op een geslaagde eerste editie van Week of Flow. Foto: Henk Lammen

Week of Flow succes!

Venray | Dansdocente Malou Linders uit Venray presenteerde afgelopen week het nieuwe concept Week of Flow in de dansstudio van Dizzy Dance. Vier dagen lang genoten de dansers uit twee groepen van de Dizzy Academy van masterclasses van (inter)nationale topdocenten.

Door Henk Lammen

Malou Linders bedacht het concept uit de sterke ambitie om allround dansonderwijs te verbinden met positieve psychologietraining. Haar visie is dat dansers optimaal kunnen groeien als ze niet alleen fysieke training krijgen, maar ook mentale training om hun mindset te versterken. Een concept uit de positieve psychologie dat haar altijd gefascineerd heeft, is het concept Flow. "Dit concept verwijst naar de staat van zijn wanneer de aangeboden activiteiten naadloos aansluiten op de vaardigheden van de persoon. In een staat van Flow vergeten mensen vaak de tijd en gaan ze helemaal op in het moment, ze smelten als het ware samen met de activiteit. Het is bewezen dat men in een staat van Flow zich optimaal aan het ontwikkelen is", legt Malou uit.

"De dansers zaten het hele weekend in een flow"

Dit is dan ook de reden dat Malou met haar bedrijf Flow Dance Grow trainingsweken wil organiseren onder de naam Week of Flow. Tijdens deze trainingsweken staat de ontwikkeling van de danser op fysiek en mentaal vlak centraal. De eerste editie van Week of Flow was afgelopen paasweekend. In de nieuwe dansstudio van Dizzy Dance werden de twee groepen onderworpen aan intensieve danssessies. Tussendoor werd ook genoten van ontspanningsmomenten zoals het gezamenlijk nuttigen van een lunch. "En het had niet beter kunnen verlopen", straalt Linders aan het einde van vier loodzware dagen. De dansers kregen intensieve trainingen van twee choreografen, Christin Olesen uit Zweden en Irene Salvi uit Italië. Daarnaast konden de dansers kiezen uit veel stijlen waarin ze zich wilde verdiepen, bijvoorbeeld House van Eszteca Noya of improvisatie/partnering van Nika Jankovic. Het weekend werd afgesloten met een masterclass hiphop van Vincent Vianen.

Malou Linders is enorm trots op haar groep dansers en de manier waarop ze als groep afgelopen weekend beleefd hebben. "Wat misschien wel het mooiste was, is het feit dat je dansers gewoon letterlijk het hele weekend flow ervaringen zag hebben. Ze zaten zo in het moment met z'n allen waardoor ze enorm gegroeid zijn. Bij de ene workshop waren ze extreem gefocust en bezig met bewegingskwaliteit en muzikaliteit, bij de andere workshop waren ze weer heel erg bezig met het aanleren van een bepaalde vibe van een dansstijl. En weer bij een andere workshop waren ze bezig met teambuilding en loslaten, bijvoorbeeld bij de toneelles van Annabel van Casteren. Daarnaast hebben ze ook gewerkt aan hun eigen choreografieën voor de Academy Show op zondag 22 april. Doordat we met z'n allen zo'n goede sfeer hebben weten neer te zetten verliepen de eigen repetities voor de zelfgemaakte choreografieën dan ook vlekkeloos."

"De repetities voor de zelfgemaakte choreografieën verliepen vlekkeloos"

Ze is enorm dankbaar dat de eerste editie van haar concept Flow is aangeslagen. "Mijn dankbaarheid gaat uit naar de groep dansers en de docenten, maar ook naar iedereen die heeft meegewerkt om de eerste Week of Flow te doen slagen. Achter de schermen is ook enorm veel gebeurd, zo mochten we bijvoorbeeld gebruik maken van de prachtige nieuwe zalen van Dizzy Dance. Maar ook hebben we genoten van de catering van Dion Spoler en Thyme Tax, dit heeft er voor gezorgd dat de dansers genoeg voedingsstoffen en energie binnenkregen om zoveel te kunnen trainen." Malou Linders heeft veel ambities en meer trainingsweken als deze te organiseren is er één van. "Deze eerste editie werd gesteund door het Huis voor de Kunsten Limburg. Ik hoop dat er in de toekomst meerdere instanties zijn die dit concept willen steunen."