Lisanne Jacobs (rechts) in duel met een speelster van Nuenen. Links Lois van Bommel.
Lisanne Jacobs (rechts) in duel met een speelster van Nuenen. Links Lois van Bommel. Foto: Henk Lammen

"We handhaven ons"

Venray-Nuenen 3-0. Bijzonderheid: restant van het eerder dit seizoen bij een 2-0 stand in het voordeel van Venray gestaakte duel.

Venray | In de hoofdklasse wonnen de voetbalsters van Venray met 3-0 van Nuenen. Op sportpark De Wieën werd paaszondag slechts 25 minuten gespeeld, omdat het duel eerder dit seizoen bij een stand van 2-0 in het voordeel van de thuisploeg werd gestaakt. In de strijd om lijfsbehoud drie belangrijke punten voor de formatie van trainer Jan Trienekens.

Door Henk Lammen

De boodschap van Trienekens voorafgaand aan het duel was kort en krachtig richting zijn speelsters: "Ik wilde Nuenen geen moment de kans geven om nog iets terug te kunnen doen. We zijn vol gas de wedstrijd ingegaan. Achter dicht houden en de wedstrijd zo snel mogelijk proberen te beslissen." In het restant had Venray echter weinig te duchten van de gasten, nummer laatst op de ranglijst met slechts een punt. Aanvallend was Nuenen machteloos en verdedigend werden de nodige steekjes gelaten. Pas na achttien minuten kon Venray het duel definitief in het slot gooien. Na een fraaie voorzet van Myrthe van de Laar kopte verdedigster Lindie van der Steen fraai de 3-0 binnen. Voor Venray was het de derde opeenvolgende zege. Daarmee blijft Venray de blik omhoog richten in de hoofdklasse en neemt het team van trainer Jan Trienekens verder afstand van de onderste plaatsen. "We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen en weer een redelijk fitte selectie. Dan zie je ook dat we het hoofdklasseniveau voetballend heel goed aankunnen." Toch is de kennismaking met Venray niet geworden wat hij voor aanvang van het seizoen dacht. Vijf speelsters waren gestopt onder wie sterkhouders als Sanne de Boer, Lotte Koppers en Nadieh van de Einden. Trienekens mocht daarvoor maar liefst negen aanwinsten begroeten. Onder hen vijf vaste basiskrachten. "De gevestigde orde kon het helaas niet waarmaken. Marieke Janssen liep een hele zware knieblessure op. Ook Anne Hegger en Lieke Wijnands waren lang uit de running. Negen geblesseerde speelsters kan geen enkele ploeg opvangen. Annet van Hout en Guusje Eijkmans voldeden bovendien helemaal niet aan de verwachtingen." Beide speelsters, overgekomen van Achilles'29, zijn een verhaal apart. Van Hout stopte in de winterstop, Eickmans volgde haar voorbeeld enkele weken geleden. "Vanwege motivatie. Ik was vooraf al gewaarschuwd, maar ik wilde het toch proberen met hen. Als ze renderen zijn het aanwinsten, maar ze zijn me zwaar tegengevallen." Venray wilde graag verder met Trienekens, maar die besloot toch aan het einde van het seizoen te vertrekken. "Mijn teleurstelling is dat ik te maken heb met een te krappe selectie. Aan het begin zijn er negen nieuwe speelsters bijgekomen, dat bleek uiteindelijk te weinig. De perspectieven waren prima, het is helaas niet geworden wat ik er van had verwacht." De 60-jarige trainer wil met opgeheven hoofd afscheid nemen. "Ik zal de club zo goed mogelijk helpen om ook volgend seizoen een goede selectie op de been te kunnen brengen. We hebben gesprekken met zo'n tien speelsters die ook gasttrainingen komen volgen. Ze leren de club en de meiden kennen. Belangrijk is dat Venray op heel korte termijn een nieuwe trainer aanstelt. En dat we ons handhaven als hoofdklasser. Maar daar heb ik alle vertrouwen in."