Het bestuur van De Baas van Venray is er klaar voor. De tweede editie is in Heide.
Het bestuur van De Baas van Venray is er klaar voor. De tweede editie is in Heide. Foto: Henk Lammen

Wie wordt de baas?

Heide | In nieuwsblad Peel en Maas werd de eerste editie van het spektakel Baas van Venray vorig jaar omschreven als een schot in de roos. Met als winnaar het team van Heide. Het kerkdorp is op zaterdag 8 september gastheer van de tweede sportieve strijd tussen dorpen en wijken in de gemeente Venray. Met als ultieme doel: Wie wordt Baas van Venray 2018! Het bestuur is er in ieder geval klaar voor. "We dagen alle dorpen en wijken uit om met elkaar sportief de strijd aan te gaan."

Door Henk Lammen

Het vijfkoppige bestuur bestaat uit Tom Theunis (Leunen) en de Venraynaren Hans Kusters, André Tonen, Sjriek Simons en John van Ass. Ze kijken maar al te graag terug op de eerste uitgave in 2017 van het nieuwe initiatief. Op het Schouwburgplein bonden onder een stralend zonnetje teams uit wijken en dorpen met elkaar de strijd aan. "Ik heb alleen maar positieve reacties mogen ontvangen. Familie, vrienden, bekenden, iedereen was razend enthousiast. Dat is een extra motivatie om ook dit jaar alles uit de kast te halen", glundert Tom Theunis. André Tonen valt hem bij: "We waren echt overdonderd door het succes. Uiteindelijk ook nog een keer beloond met de Breedtesportprijs van de gemeente Venray. Daar zijn we enorm trots op."

Het succesvolle concept blijft ook in 2018 overeind. De tijden van weleer herleven tijdens de formule van het welbekende Spel zonder Grenzen waarin de gemeente Venray ooit Europees furore maakte. Winnen is belangrijk, maar gezelligheid en plezier voeren de boventoon tijdens het spellenspektakel. "Het is een laagdrempelig evenement waarbij naast het sportieve element het belangrijk is om te zorgen voor een stukje cohesie tussen de dorpen en wijken in de gemeente Venray", stelt Sjriek Simons. Het draaiboek van een jaar eerder ligt klaar, de locatie is bekend (het grasveld nabij het afgelopen zaterdag tot De Schól omgedoopte sociale hart in Heide), het feest kan beginnen. "Er is nog genoeg werk aan de winkel", lacht Hans Kusters. "Binnen het bestuur heeft iedereen zijn taak. De grootste uitdaging is om alle dorpen en wijken te stimuleren om deel te nemen. Op dit moment hebben we inmiddels elf inschrijvingen. Het streven is om ook die andere twaalf wijken en dorpen over de streep te trekken. We hopen dat er mensen zijn die zich als teamcaptain opwerpen om hun wijk of dorp te leiden naar de titel Baas van Venray. Dan is onze missie geslaagd."

Evenals tijdens de eerste editie steunt Baas van Venray het goede doel. De sportieve krachtmeting wordt ook dit jaar 's avonds afgesloten met de prijsuitreiking en een barbecue waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat: de bestrijding van ALS. De vader van Venraynaar Norbert Hulleman overleed aan de ziekte. Sindsdien zet Hulleman zich in om gelden in te zamelen voor de bestrijding van ALS. "Het is fantastisch dat we ook dit jaar gesteund worden en van iedere inschrijving voor de barbecue 2,50 euro naar de Stichting ALS gaat. Ik hoop dat vele deelnemers, maar ook familie, vrienden en bekenden van hen aanschuiven voor de barbecue", aldus Hulleman. Dorpen of wijken die zich nog niet hebben ingeschreven voor de Baas van Venray 2018 of meer willen weten, kunnen dit doen via de website www.baasvanvenray.nl.