Pim Smits bezorgt Sporting de zege

Sporting ST-SVS 3-2 (2-1).

Doelpunten: Sven Kerstjens en Pim Smits (2x).

SWOLGEN | Sporting ST won de thuiswedstrijd tegen SVS met 3-2 in de vijfde klasse E. De ploeg van trainer Han Friessen heeft met nog twaalf duels voor de boeg nu al meer punten (elf) dan in het gehele vorige seizoen (tien).

Net als vorige week tegen SV United nam Sporting ST al heel snel de leiding. Na 35 seconden opende Sven Kerstjens de score met een kopbal uit een voorzet van Pim Smits: 1-0. Uit een vrije trap kwam SVS halverwege de eerste helft op gelijke hoogte: 1-1. Vlak daarna leidde Sporting ST weer. Na een vrije trap vanaf de zijkant kwam Pim Smits goed voor zijn man en hij kopte raak: 2-1.

Een kwartier voor tijd werd het weer gelijk. Nick van Well wilde terugspelen op zijn doelman maar een tegenstander zat ertussen: 2-2. Drie minuten later werd Sven Kerstjens door de SVS-keeper onderuit gehaald in de zestien: strafschop. Rik Miltenburg schoot de penalty rechtdoor het midden waardoor de doelman zijn fout kon herstellen. Even later nam Pim Smits een vrije trap vanaf 25 meter. Er zat een lastige stuiterbal in die de keeper te machtig was. Sporting ST greep alsnog verdiend de volle winst: 3-2.

Op drie velden een minuut stilte

VENRAY | Zondag werd op de voetbalvelden van Venray, Ysselsteyn en Oostrum een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan een overleden lid.

Voor de aftrap van Venray-De Valk werd oud-speler John Logtens (50) herdacht. Hij behoorde tot het succesvolle elftal dat in 1989 kampioen werd in de hoofdklasse. De Venray-spelers droegen ook rouwbanden. In Ysselsteyn werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van erelid, echte verenigingsman en trouwe supporter Huub van Ass (75). In Oostrum overleed zondagochtend vrijwilliger en supporter Ton Kessels (66). Voor aanvang van Oostrum tegen Belfeldia werd hij herdacht.

De vlaggen hingen halfstok en de Oostrumers speelden met rouwbanden.

De Peelkorf hard onderuit

Be Quick-De Peelkorf 15-8 (8-6). Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (3), Rozan Romme, Marly van Asten, Rachèl van Meijel, Janneke Jenneskens en Linda Verlijsdonk.

Nuland | De Peelkorf verloor paasmaandag in Nuland van Be Quick. Het korfbalduel in de topklasse eindigde in een 15-8 nederlaag voor de gasten uit Ysselsteyn, die halverwege de wedstrijd tegen een 8-6 achterstand aankeken. Zo liep de hervatting van de veldcompetitie uit op een deceptie voor De Peelkorf.

De eerste helft ging lange tijd gelijk op, maar in de slotfase kon Be Quick toch een gaatje van twee punten slaan met de bezoekers. Na rust waren beide teams aanvankelijk ook aan elkaar gewaagd. Er werd weinig gescoord en de thuisploeg handhaafde het verschil van twee doelpunten. Na twintig minuten kwam Be Quick beter in de wedstrijd. De ploeg scoorde gemakkelijk en De Peelkorf had geen antwoord op de aanvalsdrang van de thuisploeg. Aanvallend kwamen de bezoekers ook niet meer in het stuk voor. Daardoor kon Be Quick uitlopen naar een riante 15-8 overwinning.

Gelijkspel voor SVOC'01

SVOC'01-De Horst 13-13 (13-10). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (7), Linda Claessens (3), Marloes Cox (2) en Sofie de Mulder.

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 hebben de veldcompetitie in de overgangsklasse hervat met een gelijkspel. De thuisploeg kwam tegen De Horst niet verder dan 13-13. Tijdens de eerste helft dicteerde SVOC'01 het spel. De thuisploeg schoot uit de startblokken en na een helft spelen ging SVOC'01 met 13-10 aan de leiding.

Na rust was echter alles anders. Het team kon aanvallend geen vuist meer maken. SVOC'01 maakte zelfs geen enkel doelpunt in de tweede helft en daardoor kon De Horst alsnog langszij komen: 13-13.

Sterk Oranje Wit hervat competitie

Klick'19/Miko-Oranje Wit 8-12 (3-7). Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (4), Steffie van Rooij (3), Maureen Drabbels (2), Jessica Klaassens (2) en Aniek Drabbels.

Wilbertoord | Oranje Wit is paasmaandag goed aan de veldcompetitie in de hoofdklasse begonnen. De korfbalploeg uit Leunen was in het uitduel te sterk voor Klick'19/Miko: 8-12. De bezoekers zocht na de eerste helft de kleedkamers op met 3-7 voorsprong. Na rust hield Oranje Wit de voorsprong van vier doelpunten vast. De overwinning van Oranje Wit kwam dan ook niet meer in gevaar. De bezoekers misten weliswaar veel kansen, maar na afloop was Oranje Wit vooral tevreden met het resultaat.

"We hebben veel kansen gecreëerd, maar we hadden wel vaker moeten scoren. Toch is dit een prima uitslag voor de eerste wedstrijd op het veld", vertelde speelster Aniek Drabbels. "De tegenstander speelde nog op een groter veld, maar we hebben goed gebruikgemaakt van de ruimte die we kregen. Daardoor konden we makkelijker aanvallen."