Oostrum pakt winst in slotfase

Oostrum-Belfeldia 2-1 (0-0).

Doelpunten: Marwin Hermans en Chris Wilschut.

OOSTRUM | Oostrum is door de 2-1 thuiswinst op de nummer drie Belfeldia, en het gelijkspel van lijstaanvoerder Melderslo, weer aan kop gekomen in de vierde klasse E.

In de gelijkopgaande eerste helft werd niet gescoord. Bij Oostrum waren Jannes van Berne, Kees Gommans en Ruben Nohlmans door blessures niet inzetbaar. Toch opende de Oostrumse ploeg sterk maar gaandeweg kwam Belfeldia beter in de wedstrijd.

Direct na rust namen de rood-witten de leiding. Na een mooie actie van Wes Wilmsen aan de linkerkant brak Marwin Hermans de score open: 1-0. In de 70e minuut kwam Belfeldia op gelijke hoogte: 1-1. In de slotfase kon het duel nog alle kanten op. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Vlak nadat Guus Janssen een goede kans miste werd in de extra tijd Chris Wilschut diep gestuurd. De Oostrumse aanvaller troefde zijn bewaker af en hij bezorgde de rood-witten op de valreep de 2-1 overwinning.

BVV'27 verslaat concurrent America

BVV'27-America 2-0 (1-0).

Doelpunten: Joost Wijnhoven (2x).

BLITTERSWIJCK | Titelkandidaat BVV'27 versloeg voor eigen publiek concurrent America met 2-0 in de vijfde klasse E.

Halverwege de eerste helft kreeg BVV'27 een penalty na een handsbal in de zestien. Joost Wijnhoven benutte de strafschop: 1-0. De Blitterswijckers speelden voor de pauze een sterke partij.

Vlak na rust was Joost Wijnhoven weer trefzeker. Hij kopte raak uit een hoekschop: 2-0. America kwam sterk opzetten en kreeg enkele kansen maar de lat voorkwam een tegengoal. Tien minuten voor tijd kreeg America-speler Joep Geurts de rode kaart na een stevige overtreding op Roel Verkoijen. Op het laatst was er nog geharrewar of de bal de doellijn wel of niet gepasseerd was, maar de arbiter had geen treffer waargenomen.