Merselo wint derby van SVOC'01

Merselo-SVOC'01 2-0 (1-0).

Doelpunten: Pim Vermunt en Tom Michels.

MERSELO | Merselo won zaterdag de derby tegen SVOC'01 met 2-0 in de vijfde klasse E.

Bij de aftrap om 18.00 uur scheen nog de zon op sportpark De Vloet. Na rust kwamen er steeds meer donkere wolken opzetten en in de regen zakte het spelpeil zienderogen. Toch boekte Merselo een verdiende overwinning. Halverwege de eerste helft opende de Merselose rechtsachter Pim Vermunt de score: 1-0. Dat gebeurde op aangeven van routinier Bas Litjens die dit seizoen voor het eerst weer in de basis stond. Laagvlieger SVOC'01 kon aanvallend weinig uitrichten.

Vlak na de pauze verdubbelde Merselo de voorsprong. Uit een hoge voorzet van Bas Litjens werd de bal doorgekopt door Daan Hendriks waarna Tom Michels bij de paal met een kopbal voor de 2-0 zorgde. SVOC-topschutter Danny Houwen had zijn vizier niet op scherp want hij miste een goede kans op de aansluitingstreffer. Merselo joeg op de derde treffer maar die viel niet meer. Bijna scoorde een SVOC'er in eigen doel maar de lat bracht redding. Vlak tijd kon ook Rob Houwen (net over) niet de eretreffer voor SVOC'01 op het scorebord zetten. Het was al bijna donker toen de arbiter om 19.50 uur affloot.