Volharding ziet stunt vervliegen

Volharding-Rhode 2-3 (2-1).

Doelpunten: Tim Brouwer en Rick Tissen.

Volharding: Vullings; Joosten, Evers, Janssen en Kessels; Verstegen, Beurskens, Blenckers en Schepens (80. Van den Bosch); Tissen en Brouwer (75. Van Rens).

VIERLINGSBEEK | Volharding leek in de thuiswedstrijd tegen de aanstaande kampioen Rhode lange tijd op weg naar een stunt in de tweede klasse H. Vlak voor tijd leidden de Vierlingsbekers nog met 2-1. Maar in de blessuretijd ging Rhode alsnog met de zege aan de haal: 2-3.

Het was het derde verlies op rij voor Volharding. Maar de Vierlinsgbekers maakten op eerste paasdag een veel betere indruk dan in vorige twee duels. Maar net als op 19 november in de uitwedstrijd in Sint Oedenrode verloren de Vierlingsbekers opnieuw nipt met 3-2.

Het is slechts een kwestie van tijd totdat Rhode de kampioensvlag kan hijsen. De Brabanders gaan met een straatlengte voorsprong – twaalf punten en nog een wedstrijd tegoed - aan de leiding.

Volharding is na het verlies gezakt naar de negende plaats. De rood-witten moeten oppassen niet verder af te glijden want anders komt de degradatiezone in beeld. Want onderin zijn de clubs zich danig aan het roeren.

Tegen Rhode keerden Wouter Evers en Tom Kessels terug van een wedstrijd schorsing. Evers vormde samen met Nino Janssen het centrale duo. Tom Kessels speelde als linksachter in plaats van Daan Albers.

Volharding liet op sportpark Soetendaal het beste van het spel zien. Na een halfuur namen de rood-witten de leiding. Rick Tissen liet op de linkerflank een goede actie zien. Hij trok naar binnen en vond voor het doel Tim Brouwer die van dichtbij kon intikken: 1-0. Drie minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Uit een diepe bal van Joep Beurskens werd de rappe Rick Tissen weggestuurd en de aanvaller scoorde beheerst de 2-0. Nog voor rust kwam Rhode terug tot 2-1 uit een kopbal. Keeper Job Vullings kon de bal net niet meer over de lat tikken.

In de tweede helft bleef de 2-1 stand heel lang op het scorebord staan. Volharding hield knap stand. Maar vijf minuten voor tijd viel na een kopbal uit een corner de 2-2. De blessuretijd werd Volharding noodlottig. Uit een counter kaapte het gelukkige Rhode op de valreep de winst weg: 2-3. De bezoekers spraken na afloop zelf van een gestolen zege.