Venray-verdediger Stef van Dijck achtervolgt een aanvaller van De Valk.
Venray-verdediger Stef van Dijck achtervolgt een aanvaller van De Valk. Foto: Lotte Kamphuis

Remise te weinig voor Venray

Venray-De Valk 4-4 (3-2).

Doelpunten: 9. Dimitris Touratzidis 1-0; 13. Joy Koenen 2-0; 20. Brian Vermeer 2-1; 36. Tim Bombeeck 2-2; 42. Stef van Dijck 3-2; 58. Tecer Tufan 3-3; 69. Dimitris Touratzidis 4-3; 85. Brian Vermeer 4-4. Scheidsrechter: Prick (Maastricht). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Tim Bombeeck en Brian Vermeer (De Valk).

SV Venray: Van Enckevort; Egelmeers, Willemse, Van Dijck en Jesse Peeters; Pelzer, Brinkman, Jarno Peeters en Koenen; Vievermans en Touratzidis.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray bleef op eerste paasdag thuis in het degradatieduel met De Valk op een 4-4 gelijkspel steken in de eerste klasse D. De bezoekers uit Valkenswaard waren het meest tevreden met de remise. Tot drie keer toe moest de Venrayse ploeg een voorsprong uit handen geven.

Toen vijf minuten voor tijd De Valk door een mooie treffer van Brian Vermeer (4-4) voor de derde keer op gelijke hoogte kwam, werd er stevig gevloekt en getierd door de Venraynaren. Juist in een fase dat de rood-witten op weg leken naar een 5-3 voorsprong, glipte de winst alsnog door de vingers. Die zege had Venray juist zo hard nodig om afstand te nemen van de bedreigde zone.

Beide ploegen moesten eigenlijk winnen om uit hun benarde positie te komen. De Valk, dat vlak onder Venray staat, liet zich in de beginfase aftroeven door de ontketende rood-witten. Vlak voor de aftrap begon het te regenen. Ook door de koude wind zochten de meeste supporters de overdekte tribunes op. Aanvoerder Joy Koenen keerde terug van een wedstrijd schorsing. Hij verving links op het middenveld Dani Litjens. In de voorhoede stond Dimitris Touratzidis weer in de basis. Dat ging ten koste van Armend Shala die op de bank zat.

Het stormachtige Venrayse begin werd na negen minuten beloond met een doelpunt. Al kwam er wel wat geluk bij kijken omdat de steekbal van Bram Vievermans via een tegenstander toch in de loop kwam van Dimitris Touratzidis die onhoudbaar uithaalde: 1-0. De 18-jarige Vievermans stond ook aan de basis van de tweede treffer die vier minuten later viel. Hij opende op rechts op de sprintende Danny Pelzer die een strakke voorzet gaf waaruit Joy Koenen de 2-0 scoorde.

Een uitstekende start van de oppermachtige Venraynaren. Maar al snel bleek dat niet alleen de defensie van De Valk kwetsbaar was. De rood-witten gaven achterin veel te veel ruimte weg. Dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer die Brian Vermeer eenvoudig kon binnenschieten: 2-1.

Na 36 minuten stond het alweer gelijk door Tim Bombeeck die een aanval fraai afrondde: 2-2. Toch zou Venray met een voorsprong de rust ingaan. Uit een corner van Stijn Brinkman schoot de bal door op het natte veld. Daar stond de opgekomen Stef van Dijck die ineens doeltreffend uithaalde: 3-2.

Ook na de pauze gaven beide ploegen elkaar weinig toe. De Venrayse rechtsachter Rick Egelmeers miste de bal waardoor De Valk kon uitbreken over de linkerflank. Tecer Tufan stond op de juiste plek om de 3-3 te scoren. Venray moest opnieuw vol aan de bak om weer in winnende positie te komen. De actieve Bram Vievermans liet twee goede acties zien maar beide keren redde doelman Kevin Miguel. Halverwege de tweede helft kreeg Venray toch weer een voorsprong. Opnieuw leidde Bram Vievermans de treffer in. Dimitris Touratzidis haalde net buiten de zestien verwoestend uit: 4-3.

Venray probeerde door te drukken. De Valk bleef in deze fase wankelend overeind. De 5-3 viel niet en richting het eindsignaal hadden de Valkenswaarders toch nog energie over voor een slotoffensief. Trainer Stef Sijbers paste geen enkele wissel toe. Al liep Bastiaan van Hout vrijwel de gehele tweede helft warm. Nadat goalie Dirk van Enckevort een knappe redding verrichtte, was het even later toch raak. Van ruime afstand mikte Brian Vermeer de bal keurig in de verre kruising: 4-4. Zo eindigde dit aantrekkelijke duel in een voor de thuisploeg teleurstellend resultaat.