Truckrun Horst op 8 april

Horst | De Truckrun Horst wordt op zondag 8 april voor de negentiende maal gehouden voor mensen met een beperking uit Horst aan de Maas, Venray, Venlo en omgeving. Net als voorgaande jaren start de dag om 9.00 uur met het opstellen van ruim driehonderd trucks op industrieterrein Hoogveld in Horst.

In de feesthal wordt een grote tombolaloterij met prijzen gehouden. Voor de kinderen is er een spel- en doestraat met onder meer een schminkteam, krijtauto, springkussen en het rad van avontuur. Tevens is er gelegenheid tot het nuttigen van drank en een hapje eten. De dj zorgt voor de muziek. Burgemeester Ina Leppink-Schuitema van de gemeente Horst aan de Maas spreekt omstreeks 12.40 uur de aanwezigen toe en om 12.45 uur zet zij de Truckrun in beweging. Vanaf dat moment trekt de ruim 55 kilometer durende konvooi door de kerkdorpen in de gemeentes Horst aan Maas en Venray. De Truckrun vertrekt vanaf Energiestraat 4 in Horst richting Stationsstraat naar Hegelsom. De verwachtte terugkomst op het industrieterrein Horst is omstreeks 16.15 uur. Vanaf 16.15 uur zijn er optredens van onder andere Boem Box Band en Da Ma ZoeƩ.

Meer specifieke informatie over de Truckrun, het programma en de routebeschrijving is te vinden op www.truckrun.nl of op de Facebookpagina.


Busreis fans Wout Poels

Blitterswijck | De fanclub van Sky-renner Wout Poels uit Blitterswijck zet ook dit jaar weer een busreis naar de Waalse Pijl op touw.

De Waalse Pijl is een Belgische klassieker, die finisht op de steile Muur van Huy. Poels, die enkele weken geleden zijn sleutelbeen brak tijdens een val in de rittenkoers Parijs-Nice, gaat ervan uit dat hij voldoende hersteld is om aan de klassieker deel te nemen. Momenteel is hij met zijn team op hoogtestage op Tenerife. De Waals Pijl wordt verreden op woensdag 18 april.

De bus vertrekt die dag om 8.30 uur vanaf het dorpsplein in Blitterswijck. De kosten: fans die lid zijn van de fanclub betalen tien euro, niet-fans twintig euro. Voor dat bedrag zijn ze dan meteen lid van de fanclub. Aanmelden via de website www.woutpoels.nl/aanmelden-activiteit en contact betalen in de bus of bij clublokaal De Zwart in Blitterswijck. Mocht Wout Poels onverhoopt toch niet deelnemen, dan wordt de busreis het weekend ervoor geannuleerd.


AVOS bezoekt DAF-museum

Venray | Seniorenvereniging AVOS bezoekt op dinsdag 10 april het DAF-museum in Eindhoven.

De geschiedenis van DAF gaat terug tot 1928, toen de broers Huub en Wim van Doorne de basis legden voor wat vandaag de dag DAF Trucks is. Wat begon als een kleine machinefabriek en smederij, ontwikkelde zich tot de snelst groeiende truckproducent van Europa.

Het vertrek is om 12.30 uur vanaf De Kemphaan in Venray.

De excursie is reeds volgeboekt, dus aanmelden is niet meer mogelijk.

Voor meer informatie kijk op de website www.avosvenray.nl.