Belangrijke zege voor Leunen

Resia-Leunen 0-2 (0-0).

Doelpunten: Pim Weijs en Thomas Weijs.

WELLERLOOI | Leunen won in Wellerlooi de belangrijke degradatiewedstrijd met 0-2 van Resia in de vierde klasse E.

Na drie nederlagen op rij was Leunen op bezoek bij hekkensluiter Resia gebrand op een goed resultaat. Want bij opnieuw een verlies zou Leunen de rode lantaarn van de Wellerlooiers overnemen.

Zo ver zou het niet komen. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg met tien man te staan. Een Resia-speler wilde een sliding inzetten maar hij raakte de Leunse aanvoerder Thomas Litjens van achteren. De arbiter was onverbiddelijk en trok een directe rode kaart. Dat was een fikse tegenvaller voor de geplaagde thuisploeg. Leunen hield het tempo hoog, speelde goed georganiseerd en ging niet overhaast te werk.

Er kwamen voldoende kansen maar het scoren is toch een dilemma voor de oranje-witten. Het geduld werd in de slotfase beloond. In de 83e minuut kopte Pim Weijs raak uit een voorzet van Thomas Weijs: 0-1. Twee minuten later stond de ingevallen A-junior Mees Claessens aan de basis van de 0-2 die door Thomas Weijs, eveneens met een kopbal, werd gescoord.

SV United: terechte zege in Lottum

Lottum-SV United 1-2 (0-1).

Doelpunten: Michal Kolodziejski en Bram van de Ven.

LOTTUM | SV United won de uitwedstrijd tegen Lottum verdiend met 1-2 in de vijfde klasse E.

Na een kwartier zette topschutter Michal Kolodziejski de bezoekers op voorsprong. Hij kapte naar binnen en schoot met links onhoudbaar raak: 0-1. SV United verzuimde in de eerste helft verder afstand te nemen. Er kwamen kansen voor Bram van de Ven, Niek van Bergen en Michal Kolodziejski maar zij wisten het net niet te vinden

De eerste grote kans na rust was voor Rik van de Pasch maar de Lottumse doelman kon nog net redding brengen. In de 65e minuut viel toch de 0-2. Bram van den Ven kopte raak uit een voorzet van Niek van Bergen. Lottum scoorde vijf minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer: 1-2. In de slotfase doken Bram Lookman en Bram van de Ven nog gevaarlijk voor het doel op, maar treffers vielen er niet meer.

Ysselsteyn: remise door strafschop

Ysselsteyn-Laar 2-2 (1-1).

Doelpunten: Paul Jeurissen en Martijn Janssen (strafschop).

YSSELSTEYN | Ysselsteyn speelde thuis tegen Laar met 2-2 gelijk in de derde klasse C.

Het was een gelijkopgaande maar matige wedstrijd op sportpark De Vlies. Paul Jeurissen en Dennis Teunissen namen het Laar-doel onder vuur maar de doelman redde. Na een overtreding in de zestien kregen de bezoekers een penalty. Ysselsteyn-doelman Mark Swinkels stopte de strafschop. Na een halfuur namen de bezoekers toch de leiding: 0-1. Vlak voor rust scoorde Paul Jeurissen de 1-1.

Net na de pauze kwamen de Midden-Limburgers uit een vrije trap weer op voorsprong: 1-2. In de slotfase werd Dennis Teunissen tweemaal gevloerd binnen de zestien. De arbiter wuifde de eerste overtreding weg maar bij de tweede keer ging de bal wel op de stip. Martijn Janssen benutte de strafschop en bezorgde zijn ploeg de 2-2 gelijkmaker.