Uitgekiende winst van Overloners

SSS'18-Prinses Irene 2-0 (1-0).

Doelpunten: 20. Koen van Bree 1-0; 87. Thomas Botden 2-0. Scheidsrechter: Azarfane (Helmond). Toeschouwers: 225. Gele kaart: Jerin van de Rakt (Prinses Irene).

SSS'18: Massop; Wijenberg, Rutten, Janssen, Venhuizen en Kuenen; Voesten, Lucassen en Van Bree; Deriet (74. Botden) en Verlinden.

OVERLOON | SSS'18 moest het voetballend veelal afleggen tegen de nummer twee Prinses Irene in de tweede klasse H. Toch ging de Overloonse subtopper paaszaterdag met een 2-0 thuiszege aan de haal.

Door Henk Willemssen

Op 19 november verloor SSS'18 in Nistelrode nog met dezelfde cijfers. Dat was midden in een periode dat de Overloners te kampen hadden met veel blessures. Sinds de rentree van aanvoerder Wout Janssen, begin februari, is SSS'18 ongeslagen en pakte elf punten uit de laatste vijf duels.

Trainer Ruud Vermeer had een uitgekiend tactisch concept bedacht waarmee Prinses Irene succesvol werd bestreden. Vanaf de aftrap namen de bezoekers het initiatief maar de geel-zwarte vijfmansdefensie was prima georganiseerd en speelde uiterst geconcentreerd. De Overloners moesten constant alert zijn op de gevaarlijke spits Martijn van Vught die telkens werd gezocht. De bewakers Stan Venhuizen en Cas Rutten kweten zich uitstekend van hun taak.

Na twaalf minuten kon de fel aangevallen Koen Verlinden toch de bal op rechts meegeven aan Bart Deriet die vlak over de lat knalde. Aan de overkant ruimde Wout Janssen de bal uit de gapende doelmond weg. Het was voor het publiek een aantrekkelijk duel dat op en neer golfde. Linksback Willem Kuenen nam op rechts, halverwege de vijandelijke helft, een vrije trap. Via de muur kwam de bal bij een Irene-speler die half mistrapte. De bal caramboleerde op links naar Frits Lucassen die een slim passje gaf op Koen van Bree die koeltjes scoorde: 1-0. De bezoekers bleven komen en de attente Cas Rutten kopte de bal van de doellijn weg. Bart Deriet werd twee keer op snelheid gevaarlijk maar de tweede treffer bleef uit.

Na de pauze opende SSS'18 sterk. Koen van Bree brak door over links maar zijn doelpoging ging voorlangs. Even later kon het Overloonse publiek wel juichen toen Koen Voesten raak kopte uit een corner van Frits Lucassen. Maar arbiter Azarfane had een duwfout geconstateerd en annuleerde de treffer. Prinse Irene drong daarna steeds meer aan. Via combinaties lukte het niet de hechte Overloonse afweer te ontrafelen. Vandaar dat de bezoekers overschakelden op afstandschoten maar die vlogen veelal hoog over het domein Thomas Massop. Vlak voor tijd viel de beslissing. Uit een pass van Koen van Bree knalde de ingevallen Thomas Botden schitterend raak: 2-0.