SSS: nacompetitie in jubileumjaar?

OVERLOON | SSS'18 is hard op weg een ticket te verdienen voor de nacompetitie in de tweede klasse H. Het zou een mooi succes zijn voor de Overloners die binnenkort het eeuwfeest vieren.

Na de degradatie uit de eerste klasse vielen enkele belangrijke pionnen weg zoals Teun van Bree, Paul Janssen en Jesse Rommen. Voeg daarbij de langdurige blessures van Bas Joosten en Wout Janssen. Dan is het zonder meer knap dat SSS'18 nu de vierde plaats bezet met uitzicht op de nacompetitie.

De nieuwe trainer Ruud Vermeer paste met succes de jeugdspelers Bart Deriet en Willem Kuenen in. En hij haalde Koen van Bree weer van stal. De nu 30-jarige middenvelder speelde de laatste drie jaar in het tweede elftal. Maar hij is weer helemaal opgefleurd. "Koen is een voetballer met drie longen. Hij heeft een geweldige instelling", complimenteert trainer Vermeer. "Er staat sowieso een hecht collectief. We wisten hoe we Prinses Irene moesten bestrijden. De tegenstander heeft veel voetballend vermogen en enkele sterke voetballers in de as. Dat hebben we goed opgevangen. In het laatste halfuur namen ze meer risico's. Dat leverde nog enkele hachelijke momenten op."

Het doel was te eindigen bij de bovenste vijf. Wellicht zit er nog meer in het vat voor de bijna honderdjarige club. "De selectie is uitgedund. Het is inderdaad knap hoe we momenteel presteren", vindt ook Vermeer. De terugkeer van Wout Janssen, op 4 februari tegen Volharding, heeft het team een boost gegeven. "Wout is heel belangrijk. Hij coacht, stimuleert en zet de zaak op scherp. En hij kan het elftal op sleeptouw nemen. Als we straks het jubileum kunnen vieren met de nacompetitie, dat zou geweldig zijn", aldus Vermeer.


Stef Janssen scoort driemaal

Holthees-Kronenberg 3-1 (1-1).

Doelpunten: Stef Janssen (3x).

HOLTHEES | Gelegenheidsspits Stef Janssen scoorde driemaal voor Holthees in de thuiswedstrijd tegen Kronenberg in de vijfde klasse E: 3-1.

Na vier minuten zette Stef Janssen, met een kopbal uit een voorzet van Denny Loenen, de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Ser van Es en Bram Pingen namen het doel onder vuur maar de bal vloog over de lat en langs de paal.

Na het sterke begin zakte Holthees wat terug en vlak voor rust kwam Kronenberg op gelijke hoogte. Thijs van Dinther reageerde het meest alert na een hoekschop: 1-1. Vlak daarvoor werd een treffer van Stef Janssen wegens buitenspel afgekeurd.

Ook na de pauze kreeg de thuisploeg genoeg kansen. Na een uur scoorde Stef Janssen zijn tweede treffer. Op aangeven van Ser van Es kopte hij raak: 2-1. In de slotfase viel ook nog de 3-1. Holthees had het beste van het spel en pakte verdiend de drie punten.