Afbeelding
Foto:

Lyanne Wijnhoven in het zonnetje

Venray | Lyanne Wijnhoven-van Nuenen (54) heeft de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen voor 25 jaar vrijwilligerswerk in eetcafé Het Onderonsje.

In eetcafé Het Onderonsje verzorgen vrijwilligers twee keer per maand een warme maaltijd voor inwoners van Venray met een lichte verstandelijke beperking. Het eetcafé is gevestigd in De Reden in de Langstraat.

Doel van de bijeenkomsten is om deze groep een onbezorgde middag aan te bieden waarin het onderlinge contact gestimuleerd wordt en voorkomen wordt dat de personen in een sociaal isolement raken.

Lyanne Wijnhoven-van Nuenen is ruim achttien jaar de spil en drijvende kracht achter de groep vrijwilligers. Lyanne haalt alle benodigdheden in huis ze stelt de menu's samen en heeft de betreffende middagen een luisterend oor voor iedereen. Vele vrije uren heeft zij hier belangeloos aan gespendeerd. Zelfs de verjaardagen van de cliënten laat zij niet onopgemerkt voorbijgaan.

Lyanne wordt door haar groep omschreven als een onbaatzuchtig persoon die zich met hart en ziel inzet voor deze doelgroep. Reden genoeg voor burgemeester en wethouders om haar de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray toe te kennen. Burgemeester Hans Gilissen was in De Reden voor de uitreiking.

Foto: Hoedemaekers Venray.


Pasar Festival Djempol

Oostrum | In Evenementenhal Venray kunnen de bezoekers shoppen, smullen en swingen tijdens Pasar Festival Djempol van vrijdag 6 tot en met zondag 8 april.

Reis met het hele gezin door hét oosterse avontuur vol beleving, waar alle leeftijden en culturen elkaar ontmoeten. Iedereen is welkom op dit driedaagse tropische evenement met een grote oosterse markt, Aziatisch eten en entertainment. Selamat Datang, ofwel van harte welkom, bij de meest onderscheidende pasars van Nederland in aankleding, opzet, sfeer en beleving.

Voor meer informatie kijk op de website www.pasarfestival.nl.