Afbeelding
Foto:

Verfstreken ten tonele

Ysselsteyn | Toneelvereniging Crescendo uit Ysselsteyn brengt in het weekeinde van 14 en 15 april het jeugdtoneelstuk Verfstreken ten tonele, geschreven door regisseur Willem Hoeben.

Verfstreken gaat over kunstenares Nina van Gogh. Zij wil een nooit eerder getoond geërfd schilderij van Vincent van Gogh tentoonstellen, maar dit schilderij blijkt te zijn gesloten.

De kunstenares is radeloos en gebroken. Wie heeft meer interesse in geld dan in kunst? Een van haar cursisten; Evi, Emma of Lauri, de verhuurder van de schildersruimte, boer Hans of zijn dochter Luna? Of toch de vreemde snoeshaan van een detective, Dick Snorremans? Iedereen wil dit mysterie oplossen, maar komt het ooit nog goed? Komt De zonnebloem in de Vaas ooit nog terug?

De voorstellingen worden gehouden in De Smelehof in Ysselsteyn. Op zaterdag begint de voorstelling om 19.00 uur en op zondag om 10.30 uur. Kaartverkoop: kaartjes@crescendoysselsteyn.nl.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.crescendoysselsteyn.nl/jeugd.


Reünie SVCB

Venray | Wie in het verleden op St. Servatius in Venray (het huidige Vincent van Gogh) heeft gewerkt, en destijds lid was van de sportafdeling van de personeelsvereniging SVCB, is van harte welkom op de reünie op zaterdag 15 september van 14.00 tot 20.00 uur.

De sportafdeling van de personeelsvereniging werd opgericht op 31 oktober 1952, de naam was Voetbal Vereniging Camillus Boys. Later werd dit SVCB omdat het toen niet meer alleen om voetbal ging, er deden diverse andere soorten sport hun intrede. Door de grote maatschappelijke veranderingen en mede door inkrimping van het Instituu was het niet meer haalbaar om de op vele fronten actieve vereniging voort te zetten. Uiteindelijk is een aantal jaren geleden besloten de sportactiviteiten in clubverband te beëindigen. Door veel oud-leden wordt nog regelmatig over die SVCB-periode gesproken. Het was een club met veel saamhorigheid en kameraadschap. De organisatie is druk bezig om adresgegevens te actualiseren en de bereikbaarheid van een aantal personen te achterhalen. De laatst bekende gegevens van vele oud-medewerkers zijn inmiddels ruim vijfentwintig jaar oud. Wie tot de doelgroep behoort, kan zich aanmelden bij Leo van der Rijt via telefoon (0478)582457, 06-20493927 of e-mail leo.vd.rijt@planet.nl.