Afbeelding
Foto:

Rondleidingen Stefan Cools

Venray | Kunstenaar en botanist Stefan Cools geeft zes bijzondere rondleidingen door zijn tentoonstelling Liquidarium meconii in het Odapark in Venray.

Zowel binnen als in het beeldenbos. De rondleidingen van Cools starten om 14.00 uur en worden gehouden op woensdag 11 april, donderdag 19 april, zondag 29 april, woensdag 2 mei, zondag 13 mei en vrijdag 25 mei.

Als botanist is Stefan Cools (Sittard 1981) een onmiskenbaar 'fremdkörper' onder de talloze kunstenaars die de afgelopen decennia in het Odapark in Venray hebben geëxposeerd. Met een wetenschappelijke precisie doet hij artistiek onderzoek naar processen in de natuur. De laatste vijf jaar in het bijzonder naar de transformatie van de vlinder. In het Odapark maakt hij een voorlopige balans op en vertelt daarover tijdens de rondleidingen.

De expositie bestaat uit werken uit Cools' onderzoeksjaar, mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds. Voor informatie educatie@odapark.nl of roel.sanders@odapark.nl.


Toon Hermans Huis

Venlo | Het Toon Hermans Huis Venlo is een open huis voor mensen met kanker en hun naasten. Dinsdag 10 april van 13.30 tot 15.30 uur is er een lotgenotencontact speciaal voor mannen, waarbij soep wordt gekookt en persoonlijke verhalen worden gedeeld. De begeleiding is in handen van Annie Klerken en Monique Kuijpers. Aanmelden bij het Toon Hermans Huis via telefoon (077)3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.