Geijsterseweg gaat begin 2019 dicht

WANSSUM | De Geijsterseweg in Wanssum wordt begin volgend jaar afgesloten. De omleidingsroute is dan klaar. Het terrein aan de westkant van de Geijsterseweg wordt bij het bedrijventerrein aan de haven getrokken.

Daardoor krijgt Geelen Beton een aaneengesloten bedrijfslocatie. Nu wordt het terrein nog doorsneden door de Geijsterseweg. Projectleider Sander van Lier van Exclusief Project – een combinatie van Maessen Bedrijven en Van Berlo – lichtte woensdag in de dorpsraadvergadering het uitbreidingsplan toe van de westelijke haven. Er ontstaat een nieuw bedrijventerrein van 21 hectare. Naast BCTN en Maessen, met onder meer een betoncentrale, is er nog ruimte voor nieuwe bedrijven. Aan de noordkant komt een groene afscheiding als overgang naar het Landgoed Geijsteren.

In juni wordt gestart met het slaan van damwanden aan de westkant van de Geijsterseweg. Daarna kan het grondwerk beginnen waarbij enkele boerderijen worden gesloopt. Van Lier zei dat de Geijsterseweg pas wordt afgesloten zodra de omleiding klaar is. "Binnen twee jaar gaan we dit hele project realiseren. De oplevering is gepland in juni 2020", zei Van Lier.