Jumbo: nieuwbouw in Wanssum?

WANSSUM | Jumbo wil naast de huidige winkel aan de oostkant van de jachthaven in Wanssum een nieuwe supermarkt bouwen. Er ontstaat hier ruimte doordat het tankstation gaat verdwijnen.

Door Henk Willemssen

Dat meldde gemeentelijk projectleider Peter de Vet in de dorpsraadvergadering van Wanssum. "Het tankstation gaat nog dit jaar weg", zei De Vet. Hij kon nog meer nieuwe ontwikkelingen in het centrum melden. Zo wil het Wanssums café aan de westkant van de jachthaven uitbreiden. Even verderop heeft Verdeuzeldonk het plan voor een nieuw horecabedrijf. Een lunchroom met terras en ijsverkoop. Al deze plannen zijn pas in een later stadium bekend geworden. Het heeft gevolgen voor de inrichting van het gebied aan weerszijden van de nieuwe dorpsbrug over de Groote Molenbeek. De nieuwe pleinen aan de oost- en westkant komen er nu heel anders uit te zien.

Ondanks dat de initiatieven van het café, Verdeuzeldonk en Jumbo pas laat zijn aangemeld, wil De Vet ze toch graag inpassen in het centrumplan. "Wanssum moet het centrumdorp in de omgeving worden. Deze initiatieven zorgen voor meer cachet. We willen het karakter van de jachthaven wel zo veel mogelijk behouden", zei hij. "We dachten eerst dat er hier verder weinig zou gebeuren. Daar zijn we van teruggekomen. De wereld verandert en de werkelijkheid is nu anders."

De Vet plaatste wel de kanttekening dat de drie initiatieven nog verder moeten worden uitgewerkt. Het bestemmingsplan moet worden gewijzigd en vergunningen aangevraagd. "Deze drie ontwikkelingen zijn nu niet zomaar in te pluggen in het huidige plan. Ook is financieel nog niet alles rond." Door de nieuwbouw van Jumbo wordt het beoogde plein aan de oostkant kleiner en moet ook de weg iets worden verlegd. "Het café en Verdeuzeldonk komen snel met een bouwplan, net voor of na de zomervakantie", aldus De Vet.