Afbeelding
Foto:

Politie zoekt pinpasdievegge

Venray | De politie is op zoek naar een pinpasdievegge die half januari van twee oudere vrouwen grote geldbedragen heeft gepind.

Op bewakingsbeelden die zijn vrijgegeven door de politie is de verdachte te zien bij de pinautomaten. De vrouw griste op vrijdag 12 januari de portemonnee van een vrouw weg in een drogisterijketen aan de Grotestraat in Venray. Vervolgens pinde de dievegge meer dan 1500 euro van de bankrekening van het slachtoffer. Dat deed ze rond 15. 45 uur bij de pinautomaat van de Rabobank aan het Schouwburgplein in Venray. Ook probeerde ze nog om vanuit de spaarrekening geld over te boeken naar de lopende rekening, maar dat mislukte. Een andere vrouw op leeftijd werd in Helmond ook slachtoffer van pinpasfraude. De politie heeft onderzoek gedaan in de beide zaken en maakt bewakingsbeelden nu openbaar die wellicht tips en informatie opleveren.

Foto: politie.


Filmprijs voor Guido Coppis

Venray | Stille Storm van de Venrayse regisseur Guido Coppis (19) is in de prijzen gevallen bij het Euregion Film Festival. De film won de prijs voor 'Best Euregional Film'.

"Dit zagen we echt niet aankomen", vertelt Coppis enthousiast. "We zijn hier heel dankbaar voor. Het is een groot festival met veel regisseurs die veel meer ervaring hebben dan ik, dus het is echt heel verrassend. De prijs is heel positief. We hebben er hard voor gewerkt en de waardering die we nu krijgen is voor iedereen heel bijzonder." Toch betekent de prijs meer voor Coppis. "Het is ook een indicatie dat de film kwalitatief goed is. Er deden namelijk ontzettend veel goede films mee."

In mei komt met Sereen de volgende korte film uit van Coppis. Hij is tevens bezig met zijn eerste lange speelfilm. Plannen voor dat project staan nog in de kinderschoenen.

Het filmfestival voor films uit Nederland, Belgiƫ en Duitsland werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door CindeSud in samenwerking met De Spiegel. Het festival werd gehouden van 22 tot en met zondag 25 maart. Euregion Film Festival richt zich op professionals, talenten en publiek, met de beste films uit de eigen regio en daarbuiten met gastsprekers en randactiviteiten voor jong en oud.