Heidi Holierhoek en Ruben Halmans zijn twee vrijwilligers van de regio Limburg van Make-A-Wish.
Heidi Holierhoek en Ruben Halmans zijn twee vrijwilligers van de regio Limburg van Make-A-Wish. Foto: Henk Lammen

Wensrit voor het goede doel

Venray | Make-A-Wish Nederland houdt op zondag 10 juni voor de tweede keer een Wensrit. Een lange stoet van cabrio's, klassieke en bijzondere auto's trekt door Noord- en Midden-Limburg. De opbrengst van het evenement gaat naar het goede doel. Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Door Henk Lammen

In 2017 stond de eerste editie van de Wensrit op het programma. Toen ging de tocht van Noord- naar Zuid-Limburg. Een sliert van 140 koppels met bijzondere auto's genoot met volle teugen en bracht 8500 euro op voor de stichting. Ruben Halmans uit Venray, vrijwilliger van Make-A-Wish, hoopt tijdens de tweede editie op meer. "We gaan uit van 200 deelnemers en uiteindelijk 15.000 euro in te zamelen. Dat zou een fantastisch resultaat zijn." Halmans kwam zo'n vier jaar geleden met Make-A-Wish in contact toen een bijzondere wens van zijn ernstig zieke zoontje Job in vervulling ging. "Hij had leukemie en kreeg via Make-A-Wish een wensdag aangeboden. Hij wilde als wens samen met zijn broer een stoere dag. En die heeft hij gekregen. Ze zijn samen in een terreinauto door de blubber gereden. Naar de kazerne in Oirschot geweest waar Job een kolonelspak aankreeg. Het is nu 3,5 jaar geleden, maar die dag heeft enorm veel impact op hem gehad."

De ervaring van Ruben Halmans is nu net waar Make-A-Wish voor staat. Heidi Holierhoek uit Venray zet zich als vrijwilliger eveneens in voor de wereldwijde organisatie. "We willen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte hun mooiste wens uit laten komen. Een dagje zonder zorgen en echt genieten. Voor het kind, maar ook de ouders, familie of vriendjes en vriendinnetjes die meegaan. Het is wel uitdrukkelijk de wens van het kind die we vervullen, dus niet van de ouders." Halmans benadrukt dat het niet om terminaal zieke kinderen gaat. "Ze zijn ernstig ziek en kunnen wel één dag gebruiken dat ze voor even alle spanningen kunnen vergeten. Een dag koning van een kasteel zijn, in een Ferrari rijden of naar Euro Disney. Een kijkje nemen achter de schermen van The Voice. Dat zijn onbetaalbare herinneringen. Ze kunnen voor één dag weer heel even kind zijn." Halmans en Holierhoek zijn als vrijwilliger belast met fondsenwerving. Om alle dromen van de kinderen uit te laten komen. "We krijgen enorm veel steun vanuit het bedrijfsleven en giften, maar hebben wel geld nodig om alle wensen te vervullen. Daarom zijn we bezig om grotere activiteiten te organiseren die ons financieel ondersteunen."

De Wensrit op zondag 10 juni is een van die evenementen. Voor 125 euro per koppel kan iedereen deelnemen. "Daar is alles bij inbegrepen. Van een kopje koffie en vlaai bij ontvangst, tot een heerlijke lunch en als afsluiter een barbecue. De volledige opbrengst gaat naar Make-A-Wish." Liefhebbers van bijzondere auto's kunnen meegenieten tijdens de Wensrit. Bij de start in de Kasteeltuinen in Arcen en bij het tussenstation, Raceway Venray. "Op het circuit kunnen bezoekers genieten van prachtige auto's, maar ook van diverse omlijstende activiteiten." Meer informatie over Make-A-Wish en de Wensrit is te vinden op www.wensrit.nl.